Hoppa till huvudinnehållet

Stora värmländska framgångar i Mölndal

Publicerad:
Kanal 75 Media . Mikael J Andersson. Bild för fri publ t.o.m. 2011-03-09. Foto: Maria Holmén
Kanal 75 Media . Mikael J Andersson. Bild för fri publ t.o.m. 2011-03-09. Foto: Maria Holmén Foto: Mikael Solberger

Det blev fina framgångar för Färjestad på Åby.

Segrar för Carl Johan Jepson, Mikael J Andersson och Sven Rejnö.

Carl Johan Jepson inledde V64-liret med att vinna med betrodda Donna som stod 20 meter före det övriga gänget och höll undan.

Mikael J Andersson spetsade varje meter med Eric Martinssons Stepping Dreamboy. Ekipaget vann på ett rejält sätt i V64-2. Ser ut att vara mogen för V75 inom kort.

– Värst var när en hare skuttade in framför oss 1 300 kvar. Det var inte långt borta att vi klippt den, sa "Micke" J.

Här rattade Jepson Josefine Ivehags Oliver Our Star till en andraplats efter en invändig resa. Blev fast i vinnarryggen men hade inte slagit denne.

Kontrade till seger

Thomas Uhrberg vann med Sven Rejnös Fanny S.I.R. Det 3-åriga stoet avlade sitt maiden i åttonde starten. Uhrberg körde ett jämnt 17-tempo i spets. Fick favoriten  Sky Trot och Carl Johan Jepson utanpå sig under sista halvvarvet. Sky Trot kopplade greppet 100 kvar men Fanny S.I.R. kontrade till en säker vinst sista biten. Vann på 1.17,4/2140 med voltstart.

– Fanny S.I.R. är vår uppfödning i femte generationen. Klart att det känns bra. Det har blivit så mycket hårdare nu att vinna även ett vardagslopp numera, tyckte Sven.

I samma race var Mikael J Andersson fyra med sin egen träning Fiber Shot som stod med 20 meter tillägg.

Victor Rosleff och David Perssons Gloster Gladiator levererade en överraskning i V64-3. Körde sig till spets i första sväng. Fick storfavoriten Bo C utanpå sig dryga varvet kvar. Bo C tappade travet 300 kvar och galopperade som slagen. Gloster Gladiator höll undan till en säker vinst före en bra  spurtande Chili Jordan.

Fartfest

V64-4 blev kvällens fartfest på den moddiga banan. Per Nordström öppnade 500 på 10,4. Såg fin ut i sista sväng men tröttnade till tredjepriset. Thomas Uhrberg gick med i rygg på Lovely O.O. och spurtade vasst till vinst på 13,0/1640a. Favoriten Roller Coaster Ås störtdök via open stretch men hann inte dit.

Tyske Jacy Di Quattro tog en mycket enkelt vinst i V64-5. Michael Nimczyk direkt till ledningen och hade sedan loppet helt i sin hand. Flemming Jensen avancerade fram i dödens med betrodde Cadiz 1 300 kvar men tröttnade mycket in mot mål.

Thomas Uhrberg rundade av V64:an med Ola Samuelssons Ready Häggenäs som ledde runt om.

Artikeltaggar

ÅbyCarl Johan JepsonMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.