Hoppa till huvudinnehållet

Rhodin efter FBK-segern: ”Ibland får det se ut så här helt enkelt”

Publicerad:
Färjestads assisterande tränare Thomas Rhodin.
Färjestads assisterande tränare Thomas Rhodin. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ingen klang- och jubelföreställning men tre tunga poäng.

Så kan man sammanfatta Färjestads vinst mot Brynäs med en mening.

– Det är kanske inte världens briljantaste hockey men det är väldigt bra att vinna den här matchen, säger den assisterande tränaren Thomas Rhodin.

Färjestad fick en kanonstart mot Brynäs när Gustav Rydahl gjorde mål efter 35 sekunder men sedan gick matchen rejält i stå.

Om man påstår att den första perioden var tempofattig och utan klara målchanser i övrigt överdriver man inte. Men med tanke på den sjukdomshistorik som Färjestad har haft den här veckan var det egentligen inget oväntat scenario.

– Det har varit lite extremt, men det är nog så här som det ser ut i de andra lagen också och inget att skylla på. Det var lite soppatorsk i laget för några gånger sa backarna till mig att de ville hoppa över ett byte och det brukar vara tvärtom. De brukar stå upp och vilja in på isen, så de hade nog känningar av sjukdomarna vi haft, säger Rhodin.

Ett centerdrag

Och han fortsätter med en utläggning om varför de feta målchanserna uteblev under den första halvan av matchen.

– Brynäs spelar lite speciellt. När de inte har chans att gå framåt ställer de upp och är kompakta i mittzon och vi pratade mycket om att inte tappa puck. Vi hade problem när vi hade centern på fel sida, men när vi ändrade på det blev det riktigt bra och kom igenom.

I slutet av den andra perioden ändrade matchen plötsligt skepnad. I ett byte hade Färjestad inte mindre än fyra bra målchanser varav Albert Johansson hade två.

2-0-målet kom i mitt i den tredje perioden av Marcus ”Lilliz” Nillsson och även om det blev lite dramatik på slutet när Brynäs reducerade kunde värmlänningarna ta sin andra raka trepoängare.

– Det var kanske inte världens briljantaste hockey men det är väldigt bra att vinna och kontrollera sådana här matcher. Ibland får det se ut så här helt enkelt, säger Rhodin.

Ligger tätare

Noll insläppta mål mot Oskarshamn senast och ett den här kvällen är helt klart ett stort steg framåt i defensiven för Färjestad.

– Vi pratar mycket om att vara aggressiva och ligga nära i rygg och inte med ett säkerhetsavstånd som vi gjorde för tio matcher sedan. Vi litar på varandra och gör det bättre helt enkelt, analyserar den förre storbacken.

Han stack heller inte under stol med att förkylningen som har härjat i laget påverkade den här matchen när det gäller coachningen.

– Vi matchade inte laget så hårt som vi brukar göra. Vi bestämde oss för att inte gå ner på folk, vi vågade inte göra det för många var lite sega. Vi hade inte det lilla extra idag i laget och därför är det starkt att vinna matchen.

På lördag är nästa match när Leksand kommer till Löfbergs arena.

– Jag tror det kommer att vara bättre fart då med den här matchen i benen och en dag till med lite vila.

Artikeltaggar

Albert JohanssonFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyLöfbergs ArenaThomas Rhodin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.