Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Allt talar för ett ja till handel på Månsberget

Publicerad:
Om vi dessutom tar i beaktande att cirka 2 200 butiker lagts ned i Sverige under det gångna året, ter det sig direkt ointelligent att motarbeta de som önskar etablera nya butiker i Karlstad och dessutom mitt i ett befintligt handelsområde, skriver Filip Gille. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den socialdemokratiska helomvändningen i frågan och synpunkten att minoriteten bör bestämma saknar stöd i lagstiftningen och trotsar mot allt förnuft, skriver Filip Gille.

Svar till Linda Larsson med flera (4/12).

I lördagens debattartikel författad av Linda Larsson, Anders Tallgren, Maria Rydberg och Håkan Holm Alteblad föreslår man att vi skall frångå de vanliga demokratiska spelregler som reglerar hela vårt land. Hör och häpnad, nu skall minoriteten bestämma. Man använder uttryck som ”lagstridigt”.

49,2 procent utgör inte en majoritet. Inte ens 50 procent utgör en majoritet. Däremot utgör 50,8 procent en majoritet. Är detta svårt att förstå frågar sig vän av ordning? Jag kan inte påminna mig att Socialdemokraterna i majoritetssituation i Karlstad någonsin tidigare ansett att det är minoritetens uppfattning som skall genomföras. Den socialdemokratiska logiken är svår att följa. Om vi dessutom tar i beaktande att cirka 2 200 butiker lagts ned i Sverige under det gångna året, ter det sig direkt ointelligent att motarbeta de som önskar etablera nya butiker i Karlstad och dessutom mitt i ett befintligt handelsområde.

Så skriver du en debattartikel

Nej, den socialdemokratiska helomvändningen i frågan och synpunkten att minoriteten bör bestämma saknar stöd i lagstiftningen och trotsar mot allt förnuft. De enda som ignorerar fullmäktiges beslut är Socialdemokraterna eller har ni inte förstått att röstsiffrorna var 31 för och 30 emot. Varför skall man överhuvudtaget rösta om man inte följer majoritetens uppfattning? Då kan vi lika gärna singla slant.

Det enda som stämmer i debattartikeln är att det gått prestige i frågan. Prestigeförlusten gör Socialdemokraterna som hela tiden vänder kappan efter vinden och agerar på ett opportunistiskt sätt. Mer uppenbart röstfiske inför stundande val är svårt att finna.

Filip Gille

Artikeltaggar

Anders TallgrenButikerDebattHåkan Holm AltebladKarlstads kommunKommunfullmäktigeLinda LarssonMånsbergetMaria RydbergSocialdemokraterna