Hoppa till huvudinnehållet

Nattklubben efter länsstyrelsens kritik: ”Vet inte hur det här har uppstått”

Publicerad:
O’Learys var det uteställe som fick skarpast kritik av länsstyrelsens kontrollanter.
O’Learys var det uteställe som fick skarpast kritik av länsstyrelsens kontrollanter. Foto: Nira Rodriguez Molin/NWT Arkiv

Länsstyrelsens kontrollanter var i stort sett nöjda med hur nattklubbarna skötte kontrollen av vaccinationsbevis i helgen.

Men ett av uteställena får ändå någorlunda skarp kritik.

Fyra ställen besöktes under lördagen. Två ställen saknade skriftlig dokumentation av sina rutiner. Ett uteställe fick dock lite mer kritik – O’Learys.

”Nattklubbsstämpel ges till den som redan befinner sig i lokalen vid 22.00 och i lokalen kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis: Vid kontrollen framkom att giltig stämpel gavs även till den som inte hade ett godkänt vaccinationsbevis och därför fick rött vid scanningen”, skriver länsstyrelsen.

”Varit väldigt hårda”

Louise Tigerholm, vd och tillfällig platschef på O’Learys, säger att hon inte var på plats under lördagen, men har fått rapporter om att det hela ska ha varit under kontroll.

– Så jag vet inte hur det här har uppstått. Jag tycker att vi varit väldigt hårda på att säkerställa det här.

Hon berättar att före 22 kunde gäster komma in utan att behöva visa ett giltigt vaccinationsbevis. Dessa fick sedan stanna fram till 23 för att äta och dricka klart.

I länsstyrelsens protokoll framgår att ”en notering med personbeskrivning” gjordes på dem som befann sig i lokalen utan ett giltigt bevis.

”Vi måste prata mer för att säkerställa och förtydliga vad som gäller”, säger Louise Tigerholm, vd för O’Learys, och tillägger att de uppskattar länsstyrelsens arbete.
”Vi måste prata mer för att säkerställa och förtydliga vad som gäller”, säger Louise Tigerholm, vd för O’Learys, och tillägger att de uppskattar länsstyrelsens arbete. Foto: Tommy Andersson/NWT Arkiv

Olika sektioner

Länsstyrelsen menar att det innebär att personer utan giltigt bevis kan finnas kvar i lokalen efter 23. ”Då de personbeskrivningar som görs är otillräckliga och gästerna dessutom kan ha förflyttat sig i lokalen.”

– Under fredagen var det runt 15 personer som skulle avlägsnas innan 23, men vi klurar på hur vi ska lösa det. Vi har delat upp restaurangen i olika sektioner, skriver ner vilka som saknar bevis och ger det till vakterna så de kan ha koll på det, säger Louise Tigerholm och fortsätter:

– Vi får vara extra hårda. Samtidigt kan vi inte märka våra gäster på något sätt, utan vi får göra vårt yttersta för att de ska lämna.

Till syvende och sist handlar det om att den interna kommunikationen måste bli bättre, säger Louise Tigerholm.

– Vi måste prata mer för att säkerställa och förtydliga vad som gäller.

Bra med kontroll

Att låta personer utan giltigt vaccinationsbevis, som kommer innan 22, få sitta i en speciell del är inte ett alternativ.

– Nej, det känns dumt. Vi borde kunna fixa det här på ett bra sätt, istället för att till exempel neka personer inträde.

Även om nattklubben fick viss kritik är Louise Tigerholm glad över länsstyrelsens besök.

– Det är bra att de kom så att vi fick se att det fanns brister. Vi har också haft möte med dem där vi fick ställa frågor. Jag tycker att länsstyrelsen har gjort ett bra arbete under hela pandemin.

Många nattklubbsgäster fick vända i dörren – vaccinationsbeviset för färsktNu införs vaccinpass – så här blir det på Karlstads nattklubbar

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadLänsstyrelsenLouise TigerholmO'learysSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.