Hoppa till huvudinnehållet

Fri form satsar i Torsby – fyller före detta godisaffär med konst

Publicerad:
Keramik är en av inriktningarna som konstföreningen Fri form bjudit in till workshops i under året.
Keramik är en av inriktningarna som konstföreningen Fri form bjudit in till workshops i under året. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Pandemin har lagt ett lock på mycket inom kulturen, men i Torsby har konstföreningen Fri form vågat ta nya tag.

Under fredagen är det vernissage för en utställning som visar exempel på vilken skaparkraft som finns i föreningen.

– Det har varit ett speciellt år, men vi har försökt att hålla igång vår verksamhet hela tiden, säger Carina Lindström, som är föreningens ordförande.

Denna ambition har bland annat resulterat i flera kurser. Både barn och vuxna har haft tillfällen att boka in sig för att komma och lära sig mer om måleri, men också om keramik och komposition med mera.

Carina Lindström brinner lite extra för de yngre:

– Vi har startat verksamhet för barn och ungdomar för att det finns inget att göra annars, för dem som inte har ett sportintresse, säger hon.

Ställer ut i centrum

Fri form kommer att fortsätta arbeta för konsten och närmast väntar en utställning. Under fredagen är det vernissage i en tidigare godisbutik i Torsby centrum, mitt emot Systembolaget. Både kursdeltagare och aktiva konstnärer har fått lämna in verk och utställningen kommer att pågå december månad ut.

Fri form har ett 60-tal medlemmar och föreningens syfte är att ”vara ett forum för konstnärlig verksamhet samt ge möjlighet till stimulerande utbyte.” Bland de mest kända evenemangen som föreningen arrangerar finns Övre Frykens konstrunda.

Artikeltaggar

BarnFöreningslivFritid och livsstilKonstKonstnärTorsbyUngdomarUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.