Antikmässan återkommer: ”Går att göra det tryggt och säkert”

Publicerad:
Staffan Bergström driver antikvariatet Bokbob och är även den drivande kraften bakom antik- och samlarmässan. I mellandagarna kommer den tillbaka efter förra årets pandemipaus. Foto: Lena Richardson

Efter ett års uppehåll kommer antik- och samlarmässan tillbaka till Karlstad.

– Vi har haft en dialog med länsstyrelsen. Nu kör vi den 26 och 27 december, säger mässgeneralen Staffan Bergström.

Till vardags driver han ett antikvariat på Norrstrand, men han är också mannen bakom mässan som lockar samlare av alla de slag till Karlstad.

2020 tvingade pandemin honom att ställa in, men 2019 kom det 1200 besökare till tvådagarsevenemanget.

– Så det är ganska stort, säger han.

Luft runt borden

35 utställare är inbokade till årets upplaga och det är något färre än tidigare, vilket beror på att man vill ha mera luft kring borden. Lokalen blir innebandyarenan på Våxnäs och Staffan Bergström lovar att göra allt han kan för att smittsäkra evenemanget.

– Jag har haft flera samtal med länsstyrelsen och berättat hur vi tänker göra. Vi måste göra på rätt sätt med in- och utpassering, distans till människor och handsprit på alla bord. Jag tror att det går att göra det på ett tryggt och säkert sätt, säger han.

Beslutade nyss

Beslutet att satsa tog han så sent som på måndagen.

– Vi ville invänta mer information och bollade fram och tillbaka med länsstyrelsen hur vi tänkte. Det var en bra handläggare som verkligen tog reda på vad som gäller, säger Staffan Bergström.

Covidpass krävs inte för mässor i dagsläget är beskedet han fått, däremot säkra rutiner.

– Det är klart att det finns en risk att vi måste ställa in, men vi hoppas och tror och gör vad vi kan.

Och vad kommer att säljas nu då?

– Allt! Det kommer att bli mycket grejer. Från vykort till möbler. Många kommer med saker som inte finns på andra ställen; de åker runt och köper in och säljer. Det är en livsstil!

Artikeltaggar

AntikmässaFritid och livsstilHus och hemKarlstadMässorNöje/KulturNostalgiVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare