Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska konstnärer visar barnen vägen till skapande på länsmuseet

Publicerad:
Johan Gaellman är en av konstnärerna som leder skaparverkstäder för familjer på Värmlands museum i december.
Johan Gaellman är en av konstnärerna som leder skaparverkstäder för familjer på Värmlands museum i december.

Barn och föräldrar har elva chanser att skapa tillsammans med vuxna konstnärer på Värmlands museum nu i december.

Först ut: tusch- och akvarellexperiment med Johan Gaellman och keramik med Ulrika Skog.

Elva eftermiddagar i december öppnas möjligheten i museets skaparverkstad. Då blir det familjeworkshops med olika tekniker och material.

Bland konstnärerna som ställer upp finns Johan Gaellman, som nu på lördag, den 11 december, leder en workshop om måleri med tusch och akvarell. På söndag är det skulptören Ulrika Skog, som håller i en workshop om keramik.

Textil, tryck och film

Senare i december väntar textilkonst med Julia Rio, marmorering och bokbinderi med Ingeborg Paulsrud, animerad film med Pia Holmquist och Hugo Catolino, tryck med Jeanette Engqvist och Kornelia Engqvist samt en skrivarverkstad med Louise Alvarsson.

Skaparträffarna pågår 12 till 14 vid varje tillfälle. Antalet platser är begränsat och biljetter ska förbokas via museets hemsida, men drop-in fungerar i mån av plats.

Artikeltaggar

BarnFamiljFritid och livsstilHugo CatolinoIngeborg PaulsrudJulia RiordanKarlstadKonstKonstnärLouise AlvarssonNöje/KulturPia HolmquistSkollovUlrika SkogVärmlands länVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.