Hoppa till huvudinnehållet

Beslut: Ambulansen får förstärkning för sju miljoner

Publicerad:
Ambulanssjukvården i Värmland får sju miljoner i förstärkning.
Ambulanssjukvården i Värmland får sju miljoner i förstärkning. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Arvika, Säffle, SOS alarm och servicebussarna får del av sju miljoner i förstärkning av ambulansorganistionen.

Det beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden på tisdagen.

Bakgrunden till förstärkningen är ett förslag från Värmlandssamverkan och Vänsterpartiet för att minska skillnaderna i utryckningstider i länet.

Nu har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att Arvika får en ambulans till i 40 timmar per vecka och att liggande sjuktransporter i Säffle förstärks med 40 timmar i veckan. I beslutet avsätts också resurser till mer sjukskötersketid hos SOS Alarm och till ambulanssjuksköterska på ambulansbussarna. Detta enligt ett pressmeddelande från Region Värmland.

Region Värmland: Här kan ambulanssjukvården utökas

– Satsningen på egna bussar för transport till Uppsala och Örebro kommer också att spara cirka tre ambulanser kvar i Värmland om dagen, vilket i sin tur är en viktig förstärkning, säger Eva Julin Dombrowe (L), andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

AmbulanssjukvårdArvikaHälso- och sjukvårdsnämndenPolitikRegion VärmlandSäffleSjukvårdVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.