Hoppa till huvudinnehållet

Nattens NHL: Två poäng från Eriksson Ek – så gick det för övriga värmlänningar

Publicerad:
Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin ordnade segern för Minnesota mot Edmonton.
Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin ordnade segern för Minnesota mot Edmonton. Foto: Marta Lavandier

Minnesota Wild bortaslog Edmonton Oilers natten till onsdag. Minnesotas segerregissörer var alla värmlänningar, Joel Eriksson Ek stod för mål och assist medan Jonas Brodin noterades för två framspelningar.

Det var Eriksson Ek som öppnade målskyttet för Minnesota. Målet efter en minut och elva sekunder var ett Värmland-Norge-sammarbete. I powerplay kunde Mats Zuccarello skjuta från den högra tekningscirkeln, frampassad av Jonas Brodin. Miko Koskinen i Edmontonmålet räddade det första skottet, men returen tog Joel Eriksson Ek hand om.

Minnesota skulle gå vinnande från matchen med 4–1, efter ytterligare varsin assistpoäng för laget värmländska inslag. Eriksson Ek är noterad för tio mål och sju assister, Jonas Brodin står på tre plus elva.

Jobbig natt för Asplund

Buffalo har överraskat många den här säsongen. Laget tippades i den absoluta botten och som favorit till att få förstavalet i sommarens draft – men laget har överraskat.

Hemma mot Anaheim Ducks fick man däremot se sig besegrade efter att Trevor Zegras och Sonny Milano samarbetat fram vad som borde gälla som favorit till årets mål.

Filipstadsssonen Asplund spelade över 16 minuter och var inne på Anaheims båda mål när Sabers föll med 0–2.

Artikeltaggar

IshockeyJoel Eriksson EkJonas BrodinNHLRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.