Hoppa till huvudinnehållet

Lennart Fernqvist bjuder på nostalgitripp

Publicerad:
Lennart Fernqvist har arbetat som fotograf och började ta bilder redan på 50-talet.
Lennart Fernqvist har arbetat som fotograf och började ta bilder redan på 50-talet. Foto: Håkan Strandman

Karlstadsrummet håller i en nostalgisk bildresa i Karlstads historia. Fotografen Lennart Fernqvist bjuder in till en guidad visning av ett bildspel med lokala motiv från både dåtidens och nutidens Karlstad.

Torsdagarna den 9 och den 16 december visas bildspelet i Karlstadsrummet i Bibliotekshuset och Lennart Fernqvist kommer även att dela med sig av intressanta berättelser om platsernas historia. Presentationen börjar klockan 15 och håller på i 45 minuter.

Vad kan man förvänta sig av visningen?

– Vi vänder oss till alla som är intresserade av Karlstad och vill veta hur Karlstad såg ut en gång i tiden. Det kan vara allt ifrån äldre som vill minnas tillbaka till nyinflyttade Karlstadsbor, säger Lennart Fernqvist.

Hörnet av Tingvallagatan och Järnvägsgatan före 1962 och nutid.
Hörnet av Tingvallagatan och Järnvägsgatan före 1962 och nutid. Foto: Lennart Fernqvist

Under visningen kommer Lennart Fernqvist att presentera flertalet lokala platser, där han med hjälp av sitt insamlade arkiv av gamla bilder kan ge åskådaren en bild av hur platsen har förändrats till idag. Han har själv ett långt arbete inom fotografering bakom sig och har fotograferat sen början av femtiotalet, då han av en slump hittade en kamera på en cykeltur på väg mot Skutberget.

För den berättande delen har han grävt i historieböckerna, men han har också med sig speciella berättelser från privatpersoner.

Artikeltaggar

BibliotekshusetFotograferingHistoriaKarlstadKarlstadsrummetNöje/KulturNostalgiSamhälleStadsbiblioteket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.