Larsson tillbaka när BIK tar emot Västervik

Publicerad:
Karl Helmersson och BIK Karlskoga fick ett välkommet besked under tisdagen. Arkivbild. Foto: Peter Gustafsson

Efter lång skadefrånvaro är Henrik ”Kingen” Larsson tillbaka när BIK tar emot Västervik på onsdagskvällen.

– Det känns givetvis jättebra, säger lagets tränare Karl Helmersson.

I premiären borta mot Kristianstad i september hann Henrik Larsson spela ungefär fyra minuter innan han blev skadad. Sedan dess har han rehabat, men nu är det slutligen dags för comeback.

– Väldigt positivt, givetvis. Klart att det betyder mycket för oss att han är tillbaka. Sen måste man förstå att han har varit borta en längre tid, så det gäller att ha lite tålamod, säger Helmersson.

Förutom Larsson är även Emil Öhrvall tillbaka efter ett par matchers frånvaro.

Om läget i laget säger Helmersson:

– Det är klart att vi har lite småskavanker här och där. Collberg saknas. Johan Larsson kommer inte att vara med. Det är hans skada som spökar lite. Sen är det ett litet frågetecken på Björklund också som har varit sjuk några dagar. Men han är på bättringsvägen och vi hoppas att han kan spela.

Bra form

BIK kommer från en seger mot AIK senast, där laget kände att man egentligen spelade sämre än i förlustmatchen mot Björklöven dessförinnan.

Hur känns formen?

– Vi spelade kanske inte den bästa hockeyn mot AIK, men att vi vann är väl någon form av styrka. Mot Björklöven spelade vi bättre och fick noll poäng, så det är inte alltid logiskt.

– Men vi tar med oss att vi är jäkligt starka i slutet av matcherna. Vi vågade mer än AIK och vi har ändå en positiv och bra känsla i laget.

Under onsdagen väntar match mot tabellsjuan Västervik, som har sex poäng upp till BIK på femteplatsen.

Vad blir viktigt?

– Jag tycker att det som kanske gjorde att vi inte var så bra i de två första perioderna mot AIK, var att vi var lite för långa i egen zon. Vi vill vara mer aggressiva än så och mer beslutsamma. Även spelet mot kassen måste vi bli bättre på.

Matchen mot Västervik, som jagar topp sex, ser Helmersson som viktig.

– Jo, det är klart, det skiljer några poäng och det är en jämn serie. De kommer från en lite speciell period där de slog Södertälje med 10-0 och sen förlorade andra matchen mot dem. De är ett bra och lurigt lag att möta, det gäller att vi är på den nivån, säger Helmersson.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIshockeyKarl HelmerssonNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare