Henrik Larsson redo för comeback: ”Det här man har gått och väntat på”

Publicerad:
Henrik Larsson är tillbaka efter skada. Foto: Kajsa Juslin

Henrik ”Kingen” Larsson har varit skadad sedan september. Nu är han tillbaka och här berättar han om rehabperioden och hur det känns att göra comeback.

Larsson tillbaka när BIK tar emot Västervik

1) Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns fantastiskt kul såklart, det är det här man har gått och väntat på. Det ska bli riktigt kul att spela match igen.

2) Hur har rehabtiden varit?

– Den har varit bra ändå. Jag har ändå förstått att jag skulle komma tillbaka en dag och vi har varit ett par stycken som har kört ihop. Vi var ju ett litet gäng med Lindström, Stakkestad och Collberg bland annat som höll ihop och höll uppe motivationen tillsammans, så det har ändå varit en bra tid.

3) Vad tycker du om lagets spel hittills?

– Jag tycker det har varit bra. Vi har fokuserat på försvarsspelet redan från start och det ska vi fortsätta trycka på för det har varit bra, och sen ta offensiven allt eftersom. Det är alltid speciellt att sitta bredvid. Man ser spelet tydligare men det är inte där man vill sitta. Det ska bli kul att börja spela igen.

4) Några speciella tankar inför Västervik hemma?

– Bara att ladda för match och göra det så bra som det går. Vi har väl tryckt mycket på försvarsspel och den biten den här veckan och får ta det därifrån, men det är som vilken match som helst.

5) Något lag i serien som har överraskat dig i år?

– Södertälje har väl inte gått så bra. Ser ut som det har gått lite upp och ner där. Annars Kristianstad, de har gått bra och överraskat positivt.

6) Vilken är den bästa borta-arenan?

– Björklöven uppe i Umeå brukar vara bra tryck. Lite roligt att ta en resa med gubbarna också, det är en rolig match att spela. Sen Västerås, det är väl ingen favorit kanske, men det brukar vara lite derbykänslor och så.

7) Hur ser den typiska bussresan ut?

– En kopp kaffe, sätta sig bekvämt och tjata lite med gubbarna och kanske kolla på någon serie. Det är bara att luta sig tillbaka, jag har inga problem att somna när jag väl blundar heller.

8) Vilken serie kollar du på?

– Just nu har jag börjat kolla om Dexter. Annars har jag kollat klart Breaking Bad för andra gången. Fantastiskt bra tycker jag. Kollar även på Solsidan och Leif och Billy, roligt med humorserier.

9) Vad gör du helst utanför hockeyn?

– Jag och min sambo har precis skaffat en hund, så den tar ju ganska mycket tid just nu. Annars är det egentligen bara att umgås med familjen och göra det som är roligt. Mycket promenader med lille valpen. Tycker det är gött att hänga med polare också, brukar hänga med familjen först och främst vilket är prio.

10) Vad lagar du för mat?

– Det är faktiskt min sambo som lagar den bästa maten hemma, hon är en fantastisk kock. Så jag lägger mig inte i allt för mycket. Jag brukar hålla mig till när det står köttfärssås och spaghetti på schemat.

11) Till sist, vad hoppas du på mot Västervik?

– En vinst givetvis. Och sen tror jag att Alexander Leandersson slänger upp ett slagskott i krysset.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIshockeyNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare