Hoppa till huvudinnehållet

Efter det stora uppsvinget – nu blir det en golfmässa i Karlstad

Publicerad:
Golfsporten är hetare än på många år. Foto: NWT Redaktion

Golfsporten har fått ett stort uppsving under coronapandemin.

Nu är det klart med en golfmässa i Karlstad i mars - ett samarbete mellan Bryngfjordens GK, Karlstad GK och Karlstad CCC.

– Att vi får möjligheten att öppna dörrarna till en golfmässa på hemmaplan känns fantastiskt, säger Jonas Seleskog på Bryngfjordens GK.

Det har varit trångt på golfbanorna de två senaste säsongerna och sporten får nya utövare hela tiden. Nu är det också klart att det blir en golfmässa i Karlstad den 11-12 mars.

Mässan heter Scandinavian golf fair och hålls på Karlstad CCC. Det kommer att finnas en rad av utställare, till exempel Tietliest, Callaway, Cobra och Garmin.

- Idén till en golfmässa fick jag för flera år sedan. Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Vi var redan i startgroparna med planeringen av mässan när pandemin slog till och nu känns det väldigt kul att vi äntligen kan berätta om satsningen, säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC, i ett pressmeddelande.

Passar alla

Karlstad GK:s vd Mathias Åhlberg fyller i:

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram mot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian golf fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan.

Tanken med mässan är att den ska passa för alla oavsett om man är en inbiten golfspelare sedan många år tillbaka eller om man är nybörjare. Det kommer att finnas möjlighet att testa utställarnas utrustning i slagburar och även aktiviteter för barn och unga.

– Barn och unga är golfens framtid och därför blev vi på Värmlands Golfförbund väldigt glada när vi blev tillfrågade om vi ville vara med och skapa aktiviteter för den målgruppen på mässan . Vi kommer att finnas med och erbjuda golfaktiviteter för de allra yngsta och även puttävling för juniorer säger Michael Sahlin som är ordförande i Värmlands Golfförbund.

Flera föreläsningar

Det blir även seminarier under mässan. Johan Plate föreläser om golfens psykologi, Malin Lundqvist om fys- och styrketräning och Johan Karlsson, som är en rutinerad caddie, kommer att dela med sig av både strategitips och lite anekdoter från bland annat från sin första runda med Tiger Woods.

– Intresset att spela golf är enormt och det håller i sig. Golfen i Sverige har haft en stor tillväxt under pandemin och 2021 slogs ett historiskt rekord. Årets 555 332 medlemskap är 1 041 fler än den tidigare toppnoteringen från 2004, informerar Stefan Janson på Svenska Golfförbundet.

Artikeltaggar

Bryngfjordens GKGolfKarlstadKarlstad CCCKarlstad GKSvenska Golfförbundet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.