Hoppa till huvudinnehållet

Tältkriget för Tentipi är över: ”Vi står inte och faller med det här”

Publicerad:
Bengt Grahn, Tentipi AB.
Bengt Grahn, Tentipi AB. Foto: Marina Johansson

När tälttillverkaren Tentipi AB förlorade en upphandling värd 150 miljoner kronor, om armétält till Försvarsmakten gjorde företaget en överklagan till Förvaltningsrätten, där det blev avslag.

En överklagan till Kammarrätten var möjlig, men nu blir den inte av.

När Försvarsmakten skulle göra en upphandling av armétält till ett ordervärde av 150 miljoner föll inte valet på Tentipi AB, specialiserade på tält, utan på ett norskt företag som tillverkar plåtcontainrar.

Därmed missade Tentipi AB möjligheten att anställa 25 - 30 personer, vilket NWT har berättat om tidigare.

Tälttillverkare på krigsstigen mot Försvarsmakten – fick ej order på 150 miljoner

– Vi förlorade överklagandet. Man kan säga så här, jag är helt övertygad om att alla som varit inblandade i det här, tycker att det är förskräckligt. Jag tror alla ser att vi var rätt leverantör, säger Bengt Grahn, grundare och ägare av Tentipi AB.

Som inte ville ta ärendet vidare till högre instans.

– Som jag uppfattar det, upphandlingslagen ställer krav på vissa saker som att man bland annat ska ange ett antal krav på bolaget och produkten som levereras. Och så måste man svara ja på alla kraven för att vara med i nästa omgång, säger Bengt Grahn.

Med det sagt blev inte Tentipi AB föremål för diskussion i nästa skede, då man inte svarat ja på alla kraven.

– Det här var en möjlighet som dök upp. Men vi har kopiös efterfrågan ändå. Vi står inte och faller med det här, säger Bengt Grahn.

Artikeltaggar

NyheterSunneTentipi AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.