Hoppa till huvudinnehållet

Årjängstravet lyfter lokala profiler i Youtubeserie

Publicerad:
Årjängstravet lyfter några lokala profiler i en serie på Youtube. Foto: NWT Redaktion

Årjängstravet brukar kallas för Sveriges vackraste travbana.

Nu satsar man på en Youtubeserie döpt till ”Bobby - på Sveriges vackraste resa” där man vill profilera personer som hör till banan.

– Det är en möjlighet att komma närmre våra ambassadörer, säger travbanechefen Johanna Karlin.

På Årjängstravet vill man sätta hästen och sporten i fokus och därför satsar man på den här Youtubeserien.

Namnet på serien kommer från att det är travreportern Bobby Möller som åker runt och träffar personer som har Årjängstravet som sin hemmabana. Målsättningen är kort och gott att lyfta människan bakom travet.

– Tanken med webbserien är att ge något extra till våra aktiva, samtidigt som vi vill ge en mer personlig bild av kärleken till travet. Det gör vi genom att lyfta de personer som kanske annars enbart kopplas ihop med ett namn på en resultatlista. Trav är så mycket mer än enbart prestation och tävling, säger Årjängs travbanechef Johanna Karlin i ett pressmeddelande.

Fyra delar

I serien möter Bobby Möller amatörer, proffstränare och framtidens stjärnor. Det som förenar personerna är passionen för hästen och travsporten.

– Bobby har en förmåga att gå in på djupet med de han möter och engagerat dela både glädje och allvar. ”Bobbys resa” är en möjlighet att på ett avslappnat sätt komma närmre viktiga ambassadörer för oss på Årjängstravet. Det är en serie där vi med glimten i ögat får komma nära många olika personligheter.

Serien går att se på Årjängstravets Youtubekanal och två av fyra avsnitt är släppta. I det första mötte Bobby Jörgen Pettersson och i det andra Gunnar Kylén och Frida Johansson.

Det tredje avsnittet släpps på söndag.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetBobby MöllerJohanna KarlinTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.