Hoppa till huvudinnehållet

Sjukstuga i Färjestad – nio spelare på träningen

Publicerad:
Johan Pennerborn hade ingen rolig träning på måndagen.
Johan Pennerborn hade ingen rolig träning på måndagen. Foto: Helena Karlsson

Färjestad åkte till Oskarshamn med ont om spelare men lyckades ändå ta tre poäng.

Nu ser det ännu sämre ut på sjukdomsfronten och endast sju utespelare fanns med på måndagsträningen.

– Det är jättebra för vår del att det inte är match på tisdag kväll.., säger Johan Pennerborn.

Två målvakter, fem backar, Linus Johansson och Marcus ”Lilliz” Nilsson – så såg det ut på Färjestads träning under måndagen.

Det finns långtidsskador på några spelare men den stora förklaringen till manfallet stavas förkylningsvirus.

– Jag trodde att det skulle vara över för vår del, men det är det inte vad det verkar. Det är ganska omfattande med febersjuka och halsont, berättar Johan Pennerborn.

Några av spelarna som var hemma är helt enkelt för sjuka för att träna men det finns också en säkerhetsaspekt i det hela.

– Några är mer sjuka och har feber och några är förkylda och hostar lite. Det är en del spelare som får vara hemma för att vi ska vara på den säkra sidan. Vi vill inte dra runt på det här i gruppen något mer och endast de som är 100 procent friska fick komma in på träningen, säger Johan Pennerborn.

Mer spelare imorgon

Nästa match är hemma mot Brynäs på torsdag och sedan väntar Leksand på lördag innan det är dags för ett landslagsuppehåll.

– Jag hoppas att vi kan vara i full träning imorgon, men det kommer vi inte vara men nästintill i full träning. Jag kan inte säga hur många vi blir, men ska stämma av med medical team på måndag kväll och på tisdag morgon får vi se hur läget är.

Är det här det värsta sjukdomsläge som du har varit med om som tränare?

– Jag har varit med om några svängar med magsjuka under tidigare säsonger men någonstans tyckte jag att det skulle få vara nog efter den här hösten. Men det är som det är...

Ett positivt besked är att Mikael Wikstrand var tillbaka i träning på måndagen efter att han missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom.

Ett annat positivt besked är att det bara är två matcher och inte tre den här veckan.

– För vår del är det jättebra att det inte är match på tisdag kväll...

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.