Stenmark och Svindal kör Porsche på Gelleråsen: ”Fantastiskt kul”

Publicerad:
Ingemar Stenmark och Aksel Lund Svindal kör Porsche för samma team kommande säsong. Foto: Armin Hadzic | A1 Work

Två av tidernas största alpina stjärnor, Ingemar Stenmark, 65, och Aksel Lund Svindal, 38, kör Porsche Sprint Challenge Scandinavia ihop 2022.

En av deltävlingarna går på Gelleråsen.

Legendarerna från Sverige respektive Norge har tillsammans 122 världscupsegrar (86+36) och fyra OS-guld (2+2). Nu byter de pisten mot racerbanan, delar team (Porsche Experience Racing) och rattar varsin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport på 425 hästar i serien som omfattar 14 deltävlingar på sju olika banor, med start på Anderstorp den 13–14 maj och målgång på Mantorp den 30 september–1 oktober.

Gelleråsen utanför Karlskoga gästas den 19–20 augusti.

– Det är fantastiskt kul med racing, säger Ingemar Stenmark i ett pressmeddelande.

– Jag har kört en säsong i mästerskapet och fick rejäl mersmak. Det är så mycket man känner igen från skidåkningen med hög fart, avancerad kurvtagning och noggrann analys av banan. Jag ser verkligen fram emot kommande racingsäsong och att få köra både med och mot Aksel.

– Jag måste erkänna att jag blev förvånad när Ingemar och Porsche Sverige ställde frågan om jag ville vara med i teamet. Jag har inte mycket erfarenhet av racing, men jag är verkligen motiverad att lära mig mer. Jag vet att det kommer att bli riktigt kul, säger Svindal, som är stor sportbilsentusiast och märkesambassadör för Porsche, men aldrig tävlat i motorsport.

Han har dock erfarenhet av höga hastigheter på skidor, genom bland annat 14 världscupsegrar i störtlopp.

Stenmark är kungen av slalom och storslalom, med 40 och 46 segrar.

Porsche Sprint Challenge körs tillsammans med den lite mer avancerade tävlingsklassen Porsche Carrera Cup, där bland andra prins Carl Philip deltar.

Tidigare rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist är en annan av förarna i Porsche Sprint Challenge.

Artikeltaggar

Gelleråsens motorbanaIngemar StenmarkMotorsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare