Insändare: Vaccinpass är en onödig form av kontrollslaveri

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag är dubbelvaccinerad men tänker inte låta mig luras in i kontrollsamhället via vaccinationspass och andra onödiga registreringar av mig som individ”, skriver insändarskribenten.
Foto: Christine Olsson
Har vi glömt Orwells bok ”1984”?

Kontanter försvinner, sociala medier sparar alla inlägg, mobilen registrerar var vi befinner oss - och nu vaccinationspass.

Varje aktivitet blir snart registrerad, vilket gör det helt upplagt för en typ av kontrollsamhälle likt kommunistiska Kinas styrning av folks beteenden med plus eller minus som registrerar hur stor frihet man får ha.

Är det tänkt att vi frivilligt ska gå in fällan att låta oss kontrolleras via sammankopplingar mellan vaccinpass som id-handlingar kopplade till vår hälsa och de elektroniska valutor som centralbankerna tänker sig införa?

Jag är dubbelvaccinerad men tänker inte låta mig luras in i kontrollsamhället via vaccinationspass och andra onödiga registreringar av mig som individ. Vakna människor och låt er inte luras in i ett kontrollslaveri där vi kommer styras av totalitär övervakning via myndigheter och ekonomiska maktintressen.

Arachnicon

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.