Insändare: Ni män får vänja er vid att kompetensen avgör i dag

Insändare
PUBLICERAD:
”I alla tider har män fått uppdrag och tjänster för att de har ett visst efternamn, gått på en viss skola, tillhört en viss båtklubb, badat bastu på fredagarna med rätt sällskap eller varit med i samma frimurarloge”, skriver insändarskribenten.
Foto: David Magnusson / SvD / TT
Svar till ”Peter Tornborg”, NWT 22 november

Du skriver att det har skett en lavinartad kvinnokvotering de senaste åren när det gäller tillsättning av kvalificerade tjänster. Det har, enligt dig, lett till att det skett en kompetenssänkning överlag. Jag skulle vilja hävda motsatsen.

Tänk om det i stället är så att det är just kompetensen som värderats högst?

Men kvotering är i och för sig inget nytt. I alla tider har män fått uppdrag och tjänster för att de har ett visst efternamn, gått på en viss skola, tillhört en viss båtklubb, badat bastu på fredagarna med rätt sällskap eller varit med i samma frimurarloge. Det har långt ifrån alltid handlat om kompetens.

Därför gläder det mig nu att det är kompetens som avgör och inte släktskap eller kompisanda. Det är nog något ni män får vänja er vid.

Malin Berglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.