Hoppa till huvudinnehållet

Nästan 15 000 kronor i vinst på vårt V65-förslag

Publicerad:
Candid Camera inledde på bästa sätt i Anton Sverres regi när han vann tillsammans med Andreas Andersson.
Candid Camera inledde på bästa sätt i Anton Sverres regi när han vann tillsammans med Andreas Andersson. Foto: Lennart Kihlman

Andreas Andersson var redan klar vinnare av grundserien till Värmlands Folkblads Amerikaresa inför den sista omgången.

Han vann också det sista loppet med Candid Camera som gjorde debut för Anton Sverre.

Vårt stora spelförslag på V65 hade sex rätt och gav fina 14 986 kronor tillbaka.

Candid Camera gjorde sin första start sedan i början av juli och tränades tidigare av Maria Törnqvist. Han inledde en bit som första häst i andraspår men i utgången av den andra kurvan fick han en rygg.

Andreas Andersson satte in attacken på den sista långsidan Candid Camera avgjorde utan problem mot Youseea Gazolina.

– Jag ville inte ha dödens så jag var nöjd när vi blev avlösta. När vi fick fritt spelutrymme var han väldigt bra, sa Andreas Andersson.

Totalt samlade han ihop 40 poäng i grundserien och finalen körs måndag den 13 december.

– Jag har vunnit grundserien några gånger tidigare och det är väldigt roligt. Det skulle vara väldigt kul att få vinna finalen också för jag har inte gjort det tidigare men har varit tvåa.

Köpte efter tips

Anton Sverre fick in Candid Camera i sin träning den 6 juli.

– Jag fick ett tips av en kompis att köpa hästen, han sa att det är en häst med bra kapacitet. Jag är lite imponerad av insatsen som han gör i loppet, jag trodde att han skulle vara bra men inte så här bra, sa Sverre.

Andreas Andersson ordnade sedan en dubbel den här breddtravskvällen när han vann den femte V65-avdelningen från spets med Occasione Doc.

På V65-spelet valde vi att spika Fina Stjernelita och Global Billboard som båda vann sina lopp enkelt.

Fina Stjernelita blåste förbi fältet från kön på den sista långsidan och vann överlägset.

– Hon är lite speciell och jag lät henne trava in sig i början av loppet för sedan vet jag att hon kan springa hur fort som helst, sa Emil Sillén.

Global Billbord kom till spets efter ett drygt halvvarv och när han avslutade med 11,8/500 meter tillsammans med Rudolf Lichtenwörther blev det gott med luft ner till konkurrenterna.

Därmed var grunden till att ha sex rätt på det stora spelförslaget lagd, men det var också lite tur med i bilden när vi fick in Cesaron som reserv efter en strykning i den andra avdelningen.

Det stora systemet, på 875 rader, hade en sexa och 18 femmor vilket gav fina 14 986 kronor tillbaka.

Överraskad av insatsen

I V65-inledningen fick Colonello en jobbig inledning i tredjespår innan han kom till ledningen 1 400 meter från mål. Trots det vann han enkelt och det var en insats som förvånade Kent P Gustavsson.

– Det här kommer faktiskt som en riktig överraskning. Han var hygglig på 15,7 i den senaste starten men det här såg jag inte komma, sa han.

I V65-finalen körde Anders Källberg d'Amore till ledningen och trots att han låg på lite under vägen vann Mantorpshästen lätt.

Innan V65-spelet reds det ett montélopp och här fick äntligen Benzema ta årets första seger. Maria E Persson satte in attacken från kön dryga varvet från mål och Benzema avgjorde mot Hugo Brew på upploppet.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonAnton SverreFärjestadstravetKent P GustavssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.