Billingsfors har sex raka segrar – vann mot Olsäter U med 13-2

Publicerad:
Olsäter U förlorade mot Billingsfors

Billingsfors är i riktigt bra form just nu. På lördagen kom seger nummer sex i rad, efter 13-2 (4-0, 3-0, 6-2) borta mot Olsäter U. Det innebär också att Olsäter U har sex raka förluster i division 4 Värmland västra herr i innebandy.

– Seriefavoriten Billingsfors lever upp till förväntningarna och styr spelet hela matchen. Vi står ändå upp bra i försvaret och skapar en hel del farliga kontringar under matchen. Ett klart lyft för oss då vi har haft en kämpig höst med tunn trupp, tyckte Olsäter U:s tränare Henrik Berggren, efter matchen.

Billingsfors tränare Patrick Erlandsson tyckte så här om matchen:

– Bra match ifrån vår sidan trots en storplan som vi brukar ha lite svårare med. Vi rullar bra och hittar mycket bra lägen, Olsäter gör ett bra defensivt jobb trots resultatet och vi har lite oskärpa i avsluten. Men en stabil seger och väl genomförd match tre poäng med hem till Billingen. Nu laddar vi för Åmål U på fredag och hoppas på stor publik.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Billingsfors Kim Mäki, som stod för hela fem mål i matchen.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Erik Augustsson 3, Joakim Enoksson 2, Oliwer Eriksson, Alfred Johansson och Anton Stavvik.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Olsäter U på nionde och sista plats och Billingsfors i serieledning.

I nästa omgång har Olsäter U Åmotfors U hemma i Deje Sporthall, lördag 18 december 14.30. Billingsfors spelar hemma mot Åmål U fredag 10 december 19.30.

Artikeltaggar

Billingsfors IBKDeje sporthallDivision 4 Värmland västraInnebandyOlsäters SK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare