Hoppa till huvudinnehållet

Lokala profilen: "De förstod inte hur stort det är"

Publicerad:
Skylten som biträdande tävlingsledaren Roland "Mikro" Åström står vid gäller inte rallybilarna i februari, då kör de in på serviceplatsen i mässområdet Nolia den vägen.
Skylten som biträdande tävlingsledaren Roland "Mikro" Åström står vid gäller inte rallybilarna i februari, då kör de in på serviceplatsen i mässområdet Nolia den vägen. Foto: Olle Persson

Roland "Mikro" Åström är en av Umeås största rallyprofiler.

Nu är han biträdande tävlingsledare i Svenska rallyt.

Roland "Mikro" Åström i Vännäs motorklubb är Glenn Olssons högra hand i nya VM-staden.

– Jag har varit tävlingsledare för SM-tävlingar i Vännäs så det var väl naturligt att kontakta mig. Jag har den lokala kännedomen. Ingen visste något så jag var inblandad redan från början när förfrågan från Glenn kom. De har satt mig som biträdande tävlingsledare under norsken (Stig-Rune Kjernsli), säger den 69-årige tidigare rallyföraren.

Han var aktiv på lokal nivå och har några DM-tecken. Så långt som till VM kom han inte, förrän nu.

– Jag har aldrig åkt Svenska, men skruvat åt Mikael och Martin Ericsson och Thomas Rådström. Jag har tittat några gånger också.

Är det stort för dig att rallyt kommit hit?

– Ja, det har varit ett mål. Skämt åsido, det är stort. Vi hade något möte med kommunen och jag förklarade hur stort det var. Tror inte de riktigt de förstod.

Har de förstått nu?

– Nej, jag tror fortfarande inte det, men de börjar väl vakna.

Här är den stora mässhallen i Umeå.
Här är den stora mässhallen i Umeå. Foto: Olle Persson

Bara att få ihop alla funktionärer som krävs är en grannlaga uppgift. Det kräver mer folk än motorklubbarna kan uppbringa. Alla föreningar måste dra sitt strå till stacken.

– Det handlar om ungefär två och ett halvt tusen funktionärer.

Östersund har försökt knycka rallyt tidigare, men Umeå lyckades på första försöket när klimatet föranledde en flytt från Värmland.

– Det måste vara tråkigt för er att bli av med det, konstaterar Åström.

Han har också blivit varse omfattningen av ett VM-rally.

– Det har väldigt exakt och pressat tidsschema för till exempel tv-sändningarna. Att räkna på ett SM är peanuts i jämförelse.

Han visar stolt upp den blivande jättearenan, som NWT presenterat i en tidigare artikel, med en centrumnära sträcka och serviceplatsen på Nolias mässområde i utkanten av Umeå. Fabriksstallen får plats inomhus i fotbollshallarna på området.

– Här är det nära till allt och infrastrukturen är bra. Flygplatsen ligger nästan i stan och det är gångavstånd till hotellen.

Roland Åström är också lokala spindeln i nätet och hjälper värmländske banchefen Johan Magnusson att ta fram sträckorna.

– Rallyt går ungefär i en radie på tio mil härifrån.

Är det många vägar ni kört tävlingar på tidigare?

– Ja, en hel del. Vännässträckorna hade vi papper på allt, det var bara att slå upp vår pärm. Men vi har hittat en del nytt och bundit ihop vägar.

Hur mycket publik tror du kommer?

– 100 000–150 000 ungefär. Men det är mindre än nere hos er.

Läs mer:

Coviddrabbade rallystjärnan: "Tragiskt om vi kom i samma situation igen"Umeå räknar med inkomster på över 120 miljonerSexhandel en ovan fråga för rallyt: ”Vi har en strategi”Samernas taleskvinna: "Ingen vill se en rallybil som smäller in i tio renar"Här byggs rallyts nya superarena: ”Vi får en citynära sträcka på riktigt”Krönika: Som en resa bakåt i tiden

Artikeltaggar

RallyRally-VMSvenska rallyt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.