Hoppa till huvudinnehållet

Klart med ny domprost i Karlstad

Publicerad:
Karlstads domkyrka
Karlstads domkyrka

Fem personer sökte jobbet som ny domprost i Karlstad. Nu är det klart vem det blir.

Av de fem sökande var fyra behöriga till tjänsten. Dessa fyra var Niklas Grahn, Mats-Ola Nylén, Dan Fredriksson och Stefan Dalevi – bror till biskopen Sören Dalevi.

Nu är det klart att tjänsten går till Dan Fredriksson, 51 år, som nu arbetar i Lund. Han kommer ursprungligen från Grums, men flyttade från Värmland redan 1991.

Dan Fredriksson har utnämnts till ny domprost i Karlstad.
Dan Fredriksson har utnämnts till ny domprost i Karlstad. Foto: Charlotta Bäckström

Dan Fredriksson arbetar just nu som avdelningschef för församlingsutveckling på stiftskansliet i Lund. Han har tidigare vikarierat som domprost i Lund.

– Jag ser mycket fram emot att tillträda som domprost i Karlstads pastorat. Jag kommer att verka för en öppen och välkomnande kyrka som bidrar på ett gott sätt i samhället, säger Dan Fredriksson.

Detta utvecklar han så här:

– I den folkkyrkliga tradition som jag tillhör innebär det att anknyta till människors liv på olika sätt. De kyrkliga handlingarna såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning är något som skapar sammanhang och stärker goda relationer i människors liv. Det ska vi förvalta och ta vara på.

Den nuvarande domprosten Harald Cohén går i pension till sommaren.

Dan Fredriksson börjar 1 juni och går bredvid Harald Cohén under juni. Den 1 september tillträder han som domprost.

Artikeltaggar

Harald CohénKarlstadKarlstads domkyrkaSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.