Insändare: Snart fattig och ihjälfrusen på grund av elpriserna

Insändare
PUBLICERAD:
Vad tror ni händer en kall vinterdag vid 17-tiden när alla kommer hem från jobbet och pluggar i sina elbilar för laddning samtidigt som spisar, ugnar, tvättmaskiner, tv-apparater, datorer med mera går igång samtidigt, undrar insändarskribenten.
Foto: Johan Nilsson / TT
Det är dags att inse att det politikerna kallar "den gröna industriella revolutionen" innebär att allt skall drivas med elektricitet i stället för bensin, diesel, olja, gas och liknande.

Nu är det emellertid så att "elektricitet" inte är en råvara som kan utvinnas ur marken utan den måste istället produceras. Den produktion vi har i dag utgörs av vattenkraft, kärnkraft, vindkraft, solkraft och förbränning av olja, kol och allsköns annan materia som exempelvis sopor och annat avfall.

Nu i dagarna går vattenkraften med reducerad kapacitet, kärnkraften är under avveckling, vindkraften står still för att det inte blåser, solkraften är minimal under vintern, förbränning av olja och kol skall fasas ut samt att annan förbränning är negativ för miljön och allt detta samverkar på ett fantastiskt sätt just nu när vintern knappt börjat. Har ni tänkt på sambandet mellan konsumtion och sopförbränning? Vi är väl alla av den åsikten att konsumtionen måste minska för att spara på jordens resurser? Lyckas vi med den viktiga uppgiften kommer sopförbränningsanläggningarna tvingas konkurrera om den minskade sopmängden och även detta kommer då att driva elpriserna dramatiskt uppåt. Tyvärr har de flesta människor missförstått detta faktum genom att tro att batterier är lösningen på problemet. Det byggs gigantiska batterifabriker bland annat i Norge, Sverige och Finland. Batterier måste laddas med hjälp av elektricitet!

Det påstås att vårt klimat, det svenska alltså, kommer att ge oss varmare somrar och kallare vintrar. Om detta stämmer kommer elförbrukningen i Sverige av enbart den anledningen att öka i mycket stor omfattning. Både sommar och vinter.

Lägg till att varje hushåll om några år i genomsnitt har 1,5-2,0 elbilar. Vad tror ni händer en kall vinterdag vid 17-tiden när alla kommer hem från jobbet och pluggar i sina elbilar för laddning samtidigt som spisar, ugnar, tvättmaskiner, tv-apparater, datorer med mera går igång samtidigt?

En sista fråga: Vem blir rik på dessa extremt höga elpriser? Jag vill veta vilka personer som tjänar på alla andras olycka. För det är några som gör det.

Snart fattig och ihjälfrusen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.