Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknaden i Mariebergsskogen är tillbaka: ”Lämna bilen hemma”

Publicerad:
2016 års upplaga av julmarknaden på Mariebergsskogen bjöd inte på så mycket snö. Ett återkommande tema de senaste åren.
2016 års upplaga av julmarknaden på Mariebergsskogen bjöd inte på så mycket snö. Ett återkommande tema de senaste åren. Foto: Helena Dahlgren

I år är julmarknaden tillbaka i Mariebergsskogen efter ett års uppehåll. Men då vägbyggen påverkar framkomligheten till området, vädjar arrangören att man lämnar bilen hemma.

Förra året tvingades den årliga julmarknaden i Mariebergsskogen att ställas in på grund av coronapandemin, men i år är den tillbaka igen under den kommande adventshelgen, den 4-5 december mellan klockan 11 och 17.

Man väntas ta emot tusentals besökare och vädjar därför om att lämna bilen hemma då infrastrukturen i området påverkas av vägbyggen.

”Det pågår vägbyggen i Karlstad som påverkar inkörsvägarna till Mariebergsskogen och parkeringen har begränsat antal platser. Tipset är därför att lämna bilen hemma och promenera eller åka med Karlstadsbuss direktlinje från och till Stora torget.”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Nytt för marknaden i år är att inomhusutställare fått ett utökat utrymme i ”Holken” då man flyttat julkaféet till Naturum Värmland.

Vad som inte är nytt för i år är att marknaden enligt sedvanlig tradition bjuder på delikatesser, hantverk och många olika aktiviteter för barnen.

För marknader gäller enbart allmänna råd för att undvika trängsel. Därför behövs inget vaccinbevis för att kunna besöka julmarknaden.

Artikeltaggar

JulJulmarknaderKarlstadMariebergsskogenMariebergsskogenNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.