Hoppa till huvudinnehållet

Furch om vad som saknas i målvaktsspelet: ”Det kostar oss poäng”

Publicerad:
Dominik Furch och Henrik Haukeland har turats om att vakta kassen i Färjestad såhär långt.
Dominik Furch och Henrik Haukeland har turats om att vakta kassen i Färjestad såhär långt. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad har som bekant bjudit på högt och lågt den här säsongen, och en del av laget som haft strålkastaren riktad mot sig är målvaktsduon. Dominik Furch är inte nöjd med sin säsong såhär långt.

– Att jobba hårt är det enda sättet att ändra på det, säger FBK-målvakten.

Några matcher in i säsongen möblerade Färjestad om på målvaktssidan. Jesper Eliasson lånades ut till Almtuna och Dominik Furch värvades.

Under hösten har han och Henrik Haukeland turats om att vakta kassen. Någon glimrande höst har varken målvakterna eller Färjestad haft, och den 31-årige tjeckiske målvakten hoppas att hans lag ska kunna gå in i juluppehållet med mer stabilitet och en vinnande trend.

– Det har varit upp och ner för mig, säger Dominik Furch. Men jag måste fortsätta fokusera på mitt spel, fortsätta jobba och leverera. Det låter lätt men att jobba hårt är det enda sättet att ändra på det.

Vad är det som saknas, känner du?

– Små detaljer, men det kostar oss poäng. Vi jobbar hårt för att göra det tränarna vill, då kommer det att lossna. På de sista fem matcherna har vi nio poäng. Nu har vi ett gäng matcher kvar innan uppehållet och vi hoppas kunna fortsätta plocka poäng.

”Alltid en press”

Dominik Furch togs in som en profilvärvning, men målvakten menar inte att han känt sig extra pressad för den sakens skull.

– Det är alltid en press, det handlar om de små sakerna nu. Ibland är det otur, ibland felstudsar. Men jag är säker på att det kommer att bli en bra säsong.

Henrik Haukeland och du turas om att vakta målet. Vad tycker du om det?

– Det är som det är. Vi pushar varandra och det är bra för oss båda och för laget. Just nu spelar det ingen roll vem av oss som står. Det är klart att jag vill stå, jag är ju målvakt. Men nu turas vi om och som sagt, det är som det är.

Dominik Furch

31 år gammal från Tjeckien.

Spelade fram till och med säsongen 14/15 i tjeckiska ligan, gick sedan till KHL och Avangard Omsk. Har spelat i flera KHL-klubbar.

Har gjort en säsong i Örebro.

Inledde den här säsongen i HC Plzen innan han signades av Färjestad. Har vaktat kassen i FBK 13 matcher såhär långt och har 88 i räddningsprocent och 2,91 insläppta mål per match i snitt.

Klart: FBK-målvakten lånas ut igenFärjestad lånar back från Mora: ”Finns en hel del att gilla”Krönika: En kväll där Färjestads brister blev tydligaPennerborn om frågetecknen i truppen och planen för nye backen

Artikeltaggar

Dominik FurchFärjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.