Hoppa till huvudinnehållet

Litteraturfestivalen kommer tillbaka till Mårbacka – här är första bokningen

Publicerad:
Mian Lodalen kommer till Mårbacka och litteraturfestivalen nästa sommar.
Mian Lodalen kommer till Mårbacka och litteraturfestivalen nästa sommar. Foto: Christine Olsson/TT

Litteraturfestivalen på Mårbacka återkommer – och redan nu är första författarnamnet bokat och klart för 2022 års upplaga: Mian Lodalen.

I somras var det premiär för Sara Falkstads och Yvonne Ihmels satsning på ett stort litterärt evenemang på Selma Lagerlöfs Mårbacka.

Nu meddelar arrangörerna via ett inlägg på Instagram att det blir festival även nästa sommar och datumet som spikats är den 30 juli.

Även första författarbokningen presenteras och det är Mian Lodalen, aktuell i år med nya boken Lesbiska ligan. Hon har skrivit flera historiska romaner om samkönad kärlek i olika tidsperioder; i fjol kom romanen Lisa och Lilly.

Äntligen festivaldags: "Vi vill skapa ett kraftfält på Mårbacka”Modiga kvinnor i fokus på Mårbacka

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKändisarLitteraturLitteraturfestival på MårbackaMårbackaMårbacka minnesgårdSara FalkstadSelma LagerlöfSunneVärmlands länYvonne Ihmels

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.