Kvinnan bussade sin hund på invandrare

Publicerad:
Dömd för ofredande efter en rasistisk attack med hund. Foto: Henrik Montgomery/TT

Karlskogakvinnan som är i 65-årsåldern skickade hunden på en tjej med utländsk bakgrund och skrek, "jävla invandrare" till henne. Nu döms kvinnan av Örebro tingsrätt för ofredande och ringa narkotikabrott.

Det var i november förra året som kvinnan befann sig inne på busstationen i Karlskoga. Med sig hade hon en hund.

I väntsalen befanns sig även fler andra personer. En av kvinnorna, målsägande, hade en utländsk bakgrund.

Kvinnan började skrika på sin hund att den skulle ta dem. Kvinnan släppte hunden, som enligt målsägande var jätteaggressiv, och hunden hoppade upp i målsägandes knä. Kvinnan började sedan skrika ”jävla invandrare” och att de skulle lämna landet. Målsägande har sagt att hunden försökte bita henne. Målsägande har även berättat att kvinna låtit vissa personer komma in i vänthallen obemärkt men inte personer med utländskt ursprung.

Ett av vittnena blev rädd och sprang ut när hunden blev så aggressiv.

Enligt tingsrätten är det styrkt att ofredandet hade rasistiskt motiv. Domstolen anser att kvinnans "agerande med hunden inneburit en större fara och en mer allvarlig kränkning än vad som annars brukar vara fallet vid ofredande".

Det tillsammans med det rasistiska motivet anses av tingsrätten vara försvårande omständigheter. Påföljden bestäms till 6 000 kronor i dagsböter.

Kvinnan döms även för ringa narkotikabrott sedan hon haft fem narkotikaklassade tabletter och 0,05 gram amfetamin på sig när hon sattes i arresten i Örebro i januari 2021.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDagsböterKarlskogaOfredandeÖrebroÖrebro tingsrättRinga narkotikabrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare