Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn om frågetecknen i truppen och planen för nye backen

Publicerad:
Johan Pennerborn har några punkter att fundera på inför Skellefteå och hoppas att laget ska ta sig upp på vinnarspåret omgående efter förlusten i Leksand. Foto: FREDRIK KARLSSON

Powerplayproblemen fortsätter, en ny back har anslutit och forwardsstjärnan är ett frågetecken inför torsdagen.

Här berättar Johan Pennerborn om läget inför Skellefteå - laget han håller högst i SHL just nu.

Skellefteå hemma väntar Färjestad under torsdagen. Man förberedde sig inför matchen utan flera av lagets stjärnor.

Victor Ejdsell, Mikael Wikstrand och Jacob de la Rose huserade i gymmet. Daniel Viksten är krasslig och Gustav Rydahl klev av träningen med någon typ av känning.

Några frågetecken inför Skellefteåmatchen?

– Gustav är svårt att svara på redan nu. Daniel är ett frågetecken naturligtvis, resten får vi sedvanligt se under matchdagen, säger Johan Pennerborn.

Med på passet fanns nyligen inlånade Morabacken Gustav Berglund. 20-åringen gjorde sitt första ispass redan under onsdagen.

– Det öppnade upp sig en möjlighet för Gustav att komma och visa upp sig i träning. Sedan om det blir spel, det är en helt annan fråga.

Ser du några egenskaper där som ni saknat?

– Det är en ung rightback som har framtiden för sig, sedan har utvecklingen gått lite i stå där han har varit. Vi blir förmodligen av med en rightback (Joel Nyström under JVM) med ungefär samma spelstil. Då tyckte vi att det var ett bra läge att titta på honom.

När backen eventuellt debuterar får framtiden utvisa:

– Han är här för träning och för att visa upp sig, även spel naturligtvis om det skulle vara så. Men det återstår att se.

”Klart att det är frustrerande”

Snackisen för dagen blev annars en punkt som Johan Pennerborns FBK dragits med en längre tid - spelet i special teams.

Mot Leksand utnyttjades ingen av chanserna i powerplay och Färjestad är fortsatt sämst av alla i spelformen.

– Tidigare har det varit en del ramträffar men nu tycker jag inte att vi skapade tillräckligt mycket och det är klart att det är frustrerande.

Vilka faktorer ser du som talar för en förbättring?

– Vi har råvaran, spelarmaterialet, jag tycker vi långa stunder har haft spelet också. Det finns också ett stort engagemang, men det är inget snack, powerplay fungerar inte för oss.

Vilka ingredienser behövs för ett bra PP i dina ögon?

– Powerplay är väldigt mycket kemi, där har vi ändrat och vridit lite och vi blir kanske tvungna att göra det igen i morgon. Grunderna är annars: start med tekning i offensiv zon, puckägo, pucktempo, attack mot mål - det behöver inte vara gräddtårta varje gång. Det kan vara ett enkelt attackspel med returtagning, den brutaliteten, pucktempot, och attacken, det ligger mycket i det.

Det känns som något alla spelarna har i sig, varför är det så svårt att genomföra på isen?

– En jättebra fråga som vi har jobbat med en längre tid och fortfarande söker svaret på. Vi har inte blivit lyckosamma än, på ett sätt är det kanske bättre att det strular här och nu i stället för längre fram. Men det är klart att vi vill att det ska fungera i powerplay, hade det gjort det igår kväll hade vi åkt hem med tre poäng.

Nya chanser väntar nu mot Skellefteå - ett lag som är vassa i både box- och powerplay, en faktor bland flera som gör att man parkerar på en tredjeplats i SHL.

– Just nu, sett till alla parametrar, är det ligans bästa lag. Kompakta defensivt, skickliga framåt och det lag som tar flest puckar mot nät. Vi har en jätteutmaning på hemmaplan, en jätteutmaning!

Färjestad lånar back från Mora: ”Finns en hel del att gilla”

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJohan PennerbornSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.