Jägare siktade på älg – sköt nästan skolelev och lärare

Publicerad:
En jägare besköt nästan en skolelev och lärare när han siktade på en älg. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Två lärare och en elev på Södra Viken i Sunne blev nästan beskjutna av en jägare när de var ute i skogen. En älg sprang ut framför deras bil och jägaren ska då ha lagt an och avfyrat ett skott.

Händelsen är polisanmäld av skolan.

Skyddsombudet Stefan Ögren berättar att lärarna och eleven var ute i skogen på uppdrag av en värmländsk entreprenör.

– Som en del i vissa utbildningar är vi ute och tränar bland de riktiga entreprenörerna. När lärarna och eleven kom fram till en mindre väg såg de en jägare vid sidan av vägen, men ingen skylt om att jakt pågick. De vinkade och körde förbi. Drygt 100 meter fram stannade de och klev ur för att kolla lite på skogen och marken. Efter att de åter satt sig i bilen sprang en älg ut mellan bilen och jägaren – jägaren ska då ha lagt an och skjutit, säger Stefan Ögren.

Vägen var rak och jägaren stod drygt 100 meter framför bilen. Skottet missade älgen, och som tur var även bilen där lärarna och eleven satt.

Efter att skottet avfyrats och älgen försvunnit ska jägaren dessutom konfronterat lärarna och eleven.

– Han konfronterade dem för att de ska ha förstört jakten. Han ska ha sagt att de inte ska vara där när han jagar och att Södra Viken förstört för honom. Lärarna var väldigt överraskade att han hade skjutit, och med all rätt. Dyker det upp människor så ska en jägare visa att han inte tänker använda vapnet, och det är väldigt noga med hur man får skjuta när människor är i närheten. Jaktlaget ska ha arrenderat marken och jagat när de vill. Men då går arbete för jakt, våra lärare gjorde inget fel.

Stefan Ögren gjorde en tillbudsanmälan till Arbetsmiljöverket och har sedan också polisanmält händelsen.

– Eleven och lärarna var så klart skärrade. Nu är det polisens sak att utreda.

NWT har sökt polisen som inte har kunnat kommentera händelsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusPolisenSG Södra VikenSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare