Hoppa till huvudinnehållet

Flera intresserade av Skagersbrunn

Publicerad:
Den mäktiga huvudbyggnaden stod klar 1905.
Den mäktiga huvudbyggnaden stod klar 1905. Foto: Carin Bergström

Den tidigare kurorten och badanläggningen Skagersbrunn har varit till salu en tid, men att den ännu inte blivit såld beror inte på bristande intresse. Mäklaren Dick Kvarfordt berättar att det har varit många intresserade som har hört av sig.

– Vi har genomfört flera visningar på plats och det är fler på gång. Jag har en visning i dagarna, säger Dick Kvarfordt på Ekeby Mäklare.

Att sälja en anläggning av den här storleken kan ta lite tid så han är inte speciellt orolig:

– Har man bara tålamod går det att sälja den. Kommer bara rätt kund kan det gå väldigt fort.

Utmaningen i det här fallet är att det krävs någon form av verksamhet för att få till en affär. Säljarens ambition är att den som tar över ska förvalta den verksamhet som har byggts upp. Men Skagersbrunn är också i behov av en uppfräschning.

– Byggnaderna är exempelvis inte vinterbonade, vilket de bör vara om man vill utveckla verksamheten. Att bara bedriva verksamhet under sommaren räcker inte till, säger Dick Kvarfordt.

Därför tror han att det kanske kan bli aktuellt för en ny ägare att stycka av delar av fastigheten för att få ekonomi i affären.

– Det är många bitar som ska falla på plats. Vi har utlandskunder som kanske behöver lära sig hur det fungerar i Sverige med tillstånd och liknande.

Dick Kvarfordt har även haft dialog med kommunen som ser positivt på att man jobbar för att bevara Skagersbrunn.

– Anläggningen har ju en rik historia och miljön är fantastisk, säger han.

De potentiella köpare som har varit och tittat på Skagersbrunn bedöms samtliga vara seriösa spekulanter.

Artikeltaggar

FastigheterHus och hemKristinehamns kommunRudskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.