Hoppa till huvudinnehållet

Hemvändare gör ryslig Selma-novell till teater på Gjuteriet

Publicerad:
Isabelle Boström är skådespelaren som vände hem till Karlstad. Nu driver hon Teater Maijka.
Isabelle Boström är skådespelaren som vände hem till Karlstad. Nu driver hon Teater Maijka. Foto: Helena Christerdotter

Teater på temat hämnd står på programmet när skådespelaren Isabelle Boström tolkar Selma Lagerlöf på Café Gjuteriet. På onsdagskvällen är det premiär.

Texten som Isabelle Boström utgår från är julnovellen Frid på jorden, som hon beskriver som en ryslig julnovell. Selma Lagerlöfs novell har omarbetats till en monolog och denna kommer Isabelle Boström att spela tre onsdagskvällar på Café Gjuteriet i Karlstad: den 1, 8 och 15 december.

Isabelle Boström är en hemvändande skådespelare och driver Teater Maijka i Karlstad. Hon berättar att hon efter tio år med studier och arbete flyttat tillbaka till sin hemstad för att leva och verka som scenkonstnär i Värmland.

Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och fick tidigare i år Karlstads kommuns arbetsstipendium för kulturarbetare.

Möttes i nätverk och skapade på distans – uppfann en ny cirkus för barn

Artikeltaggar

Café GjuterietKarlstadNöje/KulturSelma LagerlöfTeaterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.