Hoppa till huvudinnehållet

Här är Eliassons ersättare: ”Älskar att tävla”

Publicerad:
Almtuna har hittat en ersättare till Jesper Eliasson som tidigare var utlånad till klubben.
Almtuna har hittat en ersättare till Jesper Eliasson som tidigare var utlånad till klubben. Foto: Peter Bäcker

Jesper Eliasson tvingades lämna Almtuna.

Nu, knappa dygnet senare, står det klart att den allsvenska klubben plockar in en ersättare.

Ersättaren heter Isak Johansson och kommer närmast från hockeyettan-laget Väsby. 21-åringen har där noterats för nio matcher och 91.8 i räddningsprocent denna säsong.

”Isak Johansson är en ganska stor målvakt med sina 188 cm och är en lugn och stabil målvakt med bra tålamod och han älskar att tävla och dessutom väldigt trevlig som person. Den minnesgoda kanske minns honom i träningsmatchen mot Väsby hemma i Upplands Bilforum Arena. Då var han en stark bidragande orsak till att Väsby kunde vinna matchen med 4-3 genom att stå för många riktigt fina räddningar - Almtuna vann skotten med 61-13 men förlorade alltså ändå den träningsmatchen”, skriver klubben på sin hemsida.

Vad som händer med Jesper Eliasson är dock fortfarande oklart.

Under måndagen bekräftade Färjestads sportdirektör Rickard Wallin att det var Almtuna som valde att inte fortsätta samarbetet och att FBK nu tittar på en ny utlåning.

– Det gäller att hitta en ny väg framåt för Jesper, så att han får spela. Det har varit en tuff tid för honom, så nu gäller det att hitta en ny miljö där han kan få fortsätta utvecklas och träna och spela bra. Vi tittar på vad som kan finnas, men det är ingen optimal situation, sa Wallin då.

Artikeltaggar

Almtuna ISFärjestad BKHockeyallsvenskanIshockeyJesper EliassonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.