Hoppa till huvudinnehållet

Wallin om Eliassons framtid – och backjakten: ”Ingen optimal situation”

Publicerad:
Jesper Eliasson kommer enligt SportExpressen att lämna Almtuna.
Jesper Eliasson kommer enligt SportExpressen att lämna Almtuna. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Jesper Eliasson lämnar Almtuna efter en tuff tid, och Färjestad letar nu efter en ny klubb åt målvakten.

– Det gäller att hitta en ny väg framåt för Jesper, så att han får spela, säger Rickard Wallin, sportdirektör i Färjestad.

Sportexpressen berättade på måndagen att man fått uppgifter på att Färjestad kallar hem målvakten Jesper Eliasson. Rickard Wallin berättar för NWT att Almtuna valt att inte fortsätta samarbetet med Eliasson och att Färjestad nu ska leta efter en ny klubb där han kan fortsätta sin karriär.

– Det gäller att hitta en ny väg framåt för Jesper, så att han får spela. Det har varit en tuff tid för honom, så nu gäller det att hitta en ny miljö där han kan få fortsätta utvecklas och träna och spela bra, säger Wallin. Vi tittar på vad som kan finnas, men det är ingen optimal situation.

Samtidigt fortsätter backjakten. Jens Westin fortsätter sin rehabilitering efter en hjärnskakning, och det har under hösten varit frågetecken till och från för Jesse Virtanen. Han saknades mot Timrå i torsdags men spelade mot Växjö på lördagen. Med stor sannolikhet kommer Joel Nyström att spela JVM i vinter, och det är en back som skulle kunna bredda truppen som FBK letar efter.

– Ja, vi tittar på att bredda, säger Wallin. Det var glädjande att Jesse spelade i helgen men det är klart att vi fortsätter se efter vad som finns så att vi ska ha en bredd. Vi tittar efter någon som förutsättningslöst kan vara redo om chansen dyker upp.

Flera klubbar besväras med skador i sina lag och Färjestad är inte ensamt om att leta förstärkning på backsidan.

– Lite så är det, alla vill ju ha en bra back. Helst en bra och billig sådan, skrattar Wallin. Det är klart att det som finns tillgängligt i november/december, då har det någonstans inte gått som förväntat samtidigt som skador börjar bli mer påtagliga. Vi får se vad vi kan hitta. Vi letar inte efter nån ska kliva in i toppen av vårt lag. Det är just bredden vi behöver skapa, så vi får se vart vi landar. Det gäller att ha lite tur och hitta något som passar båda parter.

Förre FBK-backen Ilari Melart nämns av fans i sociala medier som ett drömnamn.

– Är han inte det överallt?, säger Wallin med ett skratt. Men han spelar i Tyskland och har kontrakt över nästa år och där ligger det landet.

Artikeltaggar

Almtuna ISFärjestad BK HerrIlari MelartIshockeyJesper EliassonRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.