Hoppa till huvudinnehållet

Mobergs talang vann på nytt: ”Jag tror att vi kommer att få roligt med honom”

Publicerad:
Ivanhoe Jaam kom till spets i V64-2 och ordnade sin andra raka seger från debuten.
Ivanhoe Jaam kom till spets i V64-2 och ordnade sin andra raka seger från debuten. Foto: Lennart Kihlman

Två starter och två segrar.

Jonas Moberg-tränade Ivanhoe Jaam har inlett karriären på bästa sätt.

– Den här hästen är lite extra, kommenterade Moberg.

Den andra V64-avdelningen såg Il Capitano Mearas som klar favorit men han blev över från sitt innerspår och fick luckan alldeles för sent för att blanda sig i segerstriden.

I stället för favoriten var det Ivanhoe Jaam som tog sin andra raka seger från debuten. Jonas Mobergs häst fick snabbt överta ledningen från Raptor S.S. och när det första varvet öppnades på 17,7 var såklart mycket vunnet.

Rycket kom i den sista kurvan och även om Kenwood närmade sig en del den sista biten blev segern lätt.

– Det här är en riktigt härlig häst som det tagit lite tid med. Han trampade sig i karleden i februari och det var ett riktigt ordentligt tramp som han fick problem med även i somras. Annars har han varit tidig och har bra resurser. Han har bara gjort två starter men jag känner hemma i jobben att han är lite extra. Jag tror att vi får roligt med honom, sa Moberg.

Ny seger för Larsson

Ann-Charlotte Larsson hade favoriten i den fjärde avdelningen och det blev en ny seger för Limus Lissi. Hon kunde dock inte försvara ledningen från innerspåret men efter att Larsson hittat luckan från rygg på ledaren in på upploppet så avgjorde Limus Lissi lätt. Det här var tredje starten för henne i Ann-Charlotte Larssons regi och det har blivit två vinster och en tredjeplats.

Björn Goop hade i vanlig ordning stora framgångar på sin hemmabana och han inledde med att vinna det första loppet med Lucky Flevo från spets.

Segern inom V64-spelet kom med Shapes efter en hård duell mot Made of Stars. Jörgen Westholm satte rejäl press på ledande Shapes men Goop ryckte åt sig ett försprång in på upploppet och när sedan Made of Stars strulade lite med aktionen blev det en knapp men säker seger.

– Shapes har gått bra i ledningen så jag hade ingen tanke på att släppa. Jörgen försökte hålla tempot uppe och jag försökte hålla det nere. Det gick fort sista 800 och det var två bra hästar som gjorde upp, sa Goop.

Efter V64-loppen vann Petter Karlsson med Goop-tränade Lincoln Abe Boko efter ett lopp i rygg ledaren och lucka in på upploppet.

Eklundh tog en trippel

Kvällens dominant på V64 var André Eklundh som vann hälften av avdelningarna. Han inledde med Uncle Töll som vann knappt från ledningen före en tapper Hell Patrol.

– Han hade lite jobbigt med fästet. Jag testade att köra med brodd i bakskorna och det var kanske fel men han vann loppet och han gjorde det som han brukar vinna, med knapp marginal, sa Eklundh som nu siktar på starter i Frankrike i januari med sin stjärna.

I V64-3 spetsvann Eklundh med Thebankonbroadway och sedan fullbordades trippeln med Ready Trophy, som var rejäl när han kördes fram till utvändigt om ledande Joshua B.R. mitt i loppet.

Det kördes två kallblodslopp under kvällen och båda vanns av konstellationen Merete Viksås som tränare och Ole Johan Östre som kusk när Kjekk Mille vann från spets och Ulvenelden efter en stark avslutning.

Artikeltaggar

André EklundhAnn-Charlotte LarssonBjörn GoopFärjestadstravetJonas MobergTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.