Karlstad Fotbollsutveckling krossat – nedflyttning väntar

Publicerad:
Ulf Buskqvist och hans Karlstad Fotboll U tvingas flytta ner en division. Foto: Helena Karlsson

Karlstad Fotbollsutveckling hade allt i egna händer inför den avslutande omgången av division 2 norra Götaland. Men IK Oddevold, som spelade för serieseger, visade ingen nåd. Karlstad krossades med 1–7 och nu väntar spel i division 3 nästa år.

Samtidigt säkrade Nordvärmland FF fortsatt spel i division 2.

Hemmaspelande IK Oddevold tog ledningen i minut 23 men Karlstad replikerade bara fem minuter senare genom Henrik Cederin.

Resultatet stod sig halvleken ut. Sen var det roliga slut för bortalaget.

Andra halvlek blev en överkörning. 2–1 kom i minut 53 och 3–1 i minut 66. Sedan rullade det på och hemmalaget vann till sist med hela 7–1.

– De pumpade på och när de väl fick in trean spelade de ut. Det är ett otroligt bra lag. De gav oss jättelite tid och blottade våra svagheter, säger Karlstad Fotbollsutvecklings tränare Ulf Buskqvist.

Lidköping gjorde jobbet

En förlust behövde dock inte betyda nedflyttning för Karlstad. Men den här gången gjorde det det. Lidköpings FK behövde ta en poäng för att gå om, vilket de också gjorde.

0–0 borta mot Tidaholm räckte. Lidköping spelar kvar i division 2 nästa säsong. Inte Karlstad Fotbollsutveckling.

– Det känns jättetråkigt. Det känns som att vi har ett lag som kan spela bra mot alla i den här serien, säger Ulf Buskqvist.

Nedflyttningen till trots ser det ut att bli en fortsättning för Buskqvist i Karlstad.

– Tanken är att det ska vara så. Vi får se vad som sägs efter degraderingen, men hittills har planen varit så.

”Fruktansvärt nöjd”

Samtidigt som Karlstad hade en tung dag i Uddevalla såg Nordvärmland FF till att säkra sitt division 2-kontrakt på egen hand. Laget vann hemma mot IK Gauthiod med klara 3–0, efter en stark andra halvlek.

– Första 45 var sådär. Det kändes som att det fanns lite nerver. Vi kom inte riktigt rätt i passningsspelet. Men det skulle ha kunnat varit 2–0 där om vi hade satt våra lägen. Sen kom vi in i sista 45 och körde över dem. Det var närmare 5–0 än 3–1, säger Nordvärmlands tränare Fredrik Johannesson.

Efter en stark avslutning på säsongen slutar Nordvärmland sjua i tabellen.

– Jag är fruktansvärt nöjd med hösten. Vi visar hur bra vi är.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad Fotboll UNordvärmlands FF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare