Hoppa till huvudinnehållet

Lindqvist och Virtanen på is – Pennerborn om skadeläget i Färjestad

Publicerad:
Jesse Virtanen tränade på is på fredagsförmiddagen.
Jesse Virtanen tränade på is på fredagsförmiddagen. Foto: NICLAS JÖNSSON

Färjestad inledde fredagen med en bussresa hem efter att ha tillbringat natten i Gävle efter torsdagskvällens match borta mot Timrå. I Löfbergs Arena körde Michael Lindqvist och Jesse Virtanen på is.

– De är på och kör i detta nu, berättade Johan Pennerborn på fredagsförmiddagen.

Jesse Virtanen var inte med till Timrå. Backen har haft en strulig höst, med en mellankroppsskada som gjort sig påmind, och när laget satte sig på bussen till Timrå i onsdags följde han inte med.

Någon lägesrapport eller prognos fanns på fredagsförmiddagen inte att ge.

– Jag har pratat med medical team i Karlstad och Jesse är på och kör i detta nu. Han och (Michael) Lindqvist är på is och kör. Jens (Westin) vilar.

Lindqvist undersökt – så är prognosen för FBK-forwarden

Lindqvist, som bröt tummen efter att ha fått en puck på handen mot Malmö, kör alltså ispass trots skadan.

– Han kör allt utom det han inte kan för att hålla igång, berättar Pennerborn.

Som NWT berättade tidigare i veckan testar Färjestads medicinska team ett nytt grepp för att hjälpa Jens Westin tillbaka efter sin hjärnskakning. Han är helt satt i vila i ett par dagar, och tränade inte på fredagen.

Johan Pennerborn berättade på fredagsförmiddagen att inga ytterligare frågetecken finns inför Växjömatchen.

– Ta hand om kroppen gäller idag, sen har vi återsamling imorgon bitti med ett kort pass. Efter det har vi matchgenomgång och sedan är det full koncentration på Växjömatchen.

”Var kritiska”

Färjestad inkasserade den första trepoängaren på en månad när laget på torsdagen besegrade Timrå med 4-1.

– I första tycker jag inte att vi har bettet, den är inte hundraprocentig från vårt sett att se det. Det var lite slarvigt passningsspel, lite oansvarigt med puck – så ingen jättebra första. Men vi var kritiska mot varandra i pausen efter första, och sedan gjorde vi en jättebra andra. Jag tycker att vi kontrollerar det skapligt i tredje.

Vad ska ni göra för att det inte ska bli samma sak mot Växjö, att ni inte är med i första perioden?

– Jag tror att vi ska värdera situationen noggrant – när vi kan sätta tryck ska vi göra det. Vi möter ett konsekvent motstånd som är jäkligt skickligt. Det gäller att inte springa bort sig.

Han fortsätter:

– Växjö är ett sånt lag där du vet vad du får, vi vet vad som gäller och vi ska göra vårt på vår hemmaplan, och det betyder en jäkla bra insats.

”Sätter en plan”

FBK-coachen har tidigare berättat att han har en plan för målvakterna, en strategi som följs.

– Över en helserie kan vi inte spela den ena 45 matcher och den andra sju. Vi behöver använda båda. Sen går de en match sinsemellan också, sa Pennerborn till NWT tidigare i veckan.

Hur tänker du kring målvaktssidan nu? Haukeland var riktigt bra igår och när ni mötte Växjö i premiären. Tittar du på tidigare matcher, hur målvakterna passar inför vissa lag, på formen eller hur tänker du?

– Om man tittar framåt mars-april, då kan man börja titta på historik, motstånd och så vidare. Men det är för tidigt nu. Vi sätter en plan för varje vecka. Vi har gjort en plan för den här veckan och hade en plan förra veckan. Nu jobbar vi tandem med målvakterna och det fortsätter vi att göra.

Läs mer:

Krönika: Ett litet steg för människan – ett stort steg för FärjestadRydahl: ”Trepoängaren betyder mycket för gruppen”FBK mot backkris – Wallin: ”Vi skulle må bra av att skapa konkurrens och bredd”Lindqvist undersökt – så är prognosen för FBK-forwardenFBK:s besked – Jesse Virtanen inte med mot Timrå

Artikeltaggar

Dominik FurchFärjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockeyJens WestinJesse VirtanenJohan PennerbornMichael LindqvistSHLTimrå IKVäxjö Lakers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.