Kyrkobesökare trakasserade i ett halvår – av ungdomar med visselpipa

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En pingstförsamling i Säffle ska under ett halvår blivit trakasserade av två ungdomar som öppnat dörren till kyrkan, blåst högt i en visselpipa och sedan sprungit från platsen.

– De har gjort det vid flera tillfällen så att de äldre hoppat till i kyrkbänkarna. Det är ingen kyrkofrid som råder där inte, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

I onsdags fick polisen in en anmälan om ofredande från en pingstkyrka i Säffle. Besökarna ska ha blivit trakasserade av två ungdomar – under ett halvårs tid.

Enligt Bjarne Andersson ska ungdomarna vid flera tillfällen ha öppnat dörren till kyrkan och blåst högt i en visselpipa.

– När pastorn har försökt prata med dem så har de sprungit därifrån.

En anmälan om ofredande har upprättats, och polisen har anledning att tro att det är samma individer som även trakasserat en man i 50-årsåldern, bosatt i Säffle. Något som NWT rapporterade om under gårdagen.

– Det är mycket möjligt att det är samma ungdomar, som far runt i området och ofredar kyrkobesökare så väl som andra människor, säger Bjarne Andersson.

50-årig man trakasserad av ungdomar dagligen – i flera veckors tid

Artikeltaggar

Bjarne AnderssonBrott & blåljusOfredandeSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare