Hoppa till huvudinnehållet

SD-ledamöter kom sent till Landsdagarna – när chauffören tog en paus

Publicerad:
Mattias Bäckström Johansson (SD) blev sen till partiets evenemang ”Landsdagarna” på Karlstad CCC.
Mattias Bäckström Johansson (SD) blev sen till partiets evenemang ”Landsdagarna” på Karlstad CCC. Foto: Fredrik Sandberg/TT

45 minuters försening. Det blev realitet för de drygt 40-tal av partiets riksdagsledamöter som tog bussen till Karlstad från Stockholm under torsdagen.

– Vi överlevde och fick njuta av Arboga en stund, säger biträdande partisekreterare, Mattias Bäckström Johansson (SD).

2008 var Sverigedemokraterna senast på besök i Karlstad och nu 13 år senare är det dags igen. Landsdagarna arrangeras på Karlstad CCC och startskottet för evenemanget gick på torsdagen. Men riksdagsledamöterna missade starten.

Åkesson: Nu är vi med och styrSverigedemokraternas landsdagar har dragit igång

– På grund av arbetstidsreglerna var busschauffören tvungen att ta en paus på 45 minuter i Arboga. Men det passade mig utmärkt då kunde jag som hockeyintresserad följa smålandsderbyt mellan Växjö-Oskarshamn, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

Och fortsätter:

– Men det är klart att det är lite olyckligt när det är ett event med många partikompisar som man inte träffat på länge. Naturligtvis måste arbetsreglerna följas, men nu är vi framme i Karlstad i alla fall och är laddade för morgondagens debatter.

Förseningen fick några konsekvenser.

– Det enda praktiska krånglet var att partikassören inte kunde redogöra för årsredovisningen. Verksamhetens revisorer var på plats i bussen, men vi kom precis fram till punkten för revisionsberättelsen så de hann springa in och redogöra för den. Det hade ju sett mindre bra ut om vi inte haft revisorer på plats vid det tillfället.

Artikeltaggar

ArbogaKarlstadKarlstad CCCMattias Bäckström JohanssonPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.