Hoppa till huvudinnehållet

Rydahl: ”Trepoängaren betyder mycket för gruppen”

Publicerad:
Gustav Rydahl, här med Martin Johansson, var en stor segerorganisatör när Färjestad besegrade Timrå.
Gustav Rydahl, här med Martin Johansson, var en stor segerorganisatör när Färjestad besegrade Timrå. Foto: PÄR OLERT

Till slut kom det en trepoängare för Färjestad och precis som när det senast blev full pott var det mot Timrå.

Det avgörande rycket kom i den andra perioden och det var Gustav Rydahl som inledde målskyttet.

– Det betyder mycket för gruppen att vi kunde få med oss alla poängen, säger han.

FBK:s segersvit förlängd – slog Timrå på bortais

Färjestad hade vänt sin negativa trend genom att vinna efter övertid mot Rögle, där det även krävdes straffar, och mot Luleå, men för att hitta en trepoängare får man backa ända till den 23 oktober.

Då blev det 4-1 hemma mot Timrå och nu blev det samma siffror på bortaplan.

Efter en tämligen sömnig inledningsperiod kom Färjestad ut som ett helt annat lag till mellanakten. Man satte en hård press på Timrås backar och det var något som hemmalaget inte alls trivdes med.

I en halv evighet

Till slut kunde man inte stå emot längre och det var Gustav Rydahl som spräckte nollan. Han höll i pucken i en halv evighet, för att vara ishockey, i anfallszonen innan han överlistade Jacob Johansson i hemmakassen.

– Jag får ta vara på när jag får bra fart och driva runt. Jag kör bara på och det var skönt att det blev mål, kommenterar Rydahl.

Vid ett flertal tillfällen i de senaste matcherna har man sett honom åka runt i en stor cirkel i motståndarnas zon och den här gången fick han alltså full utdelning.

Rydahl var även mannen bakom det andra målet. I boxplay drev han upp pucken och till slut blev Per Åslund fri framför mål och prickade in tvåan.

Ett rejält snack

Det tredje målet kom också innan perioden var över och därmed var segergreppet hårt kopplat.

– Vi hade ett snack i den första periodpausen. Alla insåg att vi behövde komma upp i nivå och det var väldigt skönt att vinna. Vi kommer ut som ett helt annat lag till den andra perioden och vi malde ner motståndarna i 40 minuter i alla fall.

Förutom poängen vad betyder det för gruppen med en trepoängare?

– Det var väldigt viktigt för oss att vi kunde hålla emot i den sista perioden när vi leder. Det är väldigt bra för gruppen.

Det har vänt för laget nu. Vad beror det på tycker du?

– Att alla femmor kuggar i varandra. Jag tycker att vi utnyttjar vår snabbhet och tyngd och vi får fortsätta på det spåret.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeySHLTimråTimrå IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.