Insändare: Vad händer hos Folktandvården på Våxnäs?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är missnöjd med Folktandvården.
Foto: Britta Staake
För en patient med friskvårdsavtal händer det inte mycket på Folktandvården på Våxnäs i Karlstad. Jag erlägger en fast avgift varje år i treårsavtal.

På dessa tre år ingår två årliga besök hos tandhygienist och det tredje året blir det tandläkarbesök och en ny avgift skall fastställas för kommande treårsperiod. Nu är det dock så att de årliga besöken hos tandhygienisten dras isär tidsmässigt. Det är långt ifrån 12 månader mellan besöken. Nu är det 18 månader sedan jag kallades. Årsavgiften skall dock betalas punktligt! Ingen risk att den är försenad.

Göransson

***

SVAR DIREKT: Vårdskuld inom folktandvården

Jag vill börja med att beklaga att du inte har blivit kallad i tid. I och med pandemin har vi dessvärre byggt upp en viss vårdskuld då vi inte har kunnat kalla alla våra patienter med samma tidsintervall som innan. Under pandemin har vi varit tvungna att prioritera de som är sjuka i första hand. Vi är medvetna om detta och gör allt vi kan för att komma ikapp igen.

Det är svårt att säga vad som har hänt i ditt enskilda fall men hör av dig till oss på kliniken så tittar vi på din vårdplan tillsammans.

Anne Carlsson

Klinikchef Folktandvården Våxnäs

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.