Hoppa till huvudinnehållet

Westlunds personliga revansch räckte inte: ”Gav bort matchen lite grann”

Publicerad:
Wilhelm Westlund dribblade sig läckert fram till ett skottläge, men fick inte riktigt träff och 3–3-kvitteringen uteblev för backen och hans BIK.
Wilhelm Westlund dribblade sig läckert fram till ett skottläge, men fick inte riktigt träff och 3–3-kvitteringen uteblev för backen och hans BIK. Foto: Dennis Pavlovic

Wilhelm Westlund tog personlig revansch på sig själv när han reducerade till 1–2 och hade bud på fler mål, men kom inte närmare än nära.

– Det är surt. Jag tycker vi gav bort matchen lite grann, säger Westlund efter 2–4 mot Kristianstad.

Helmersson kritisk mot BIK:s insats: ”Högre krav på oss själva”Oscars första mål i BIK var förgäves: ”Svårt att glädja sig”

Efter två händelsefattiga perioder med 1–0 Kristianstad som resultat stod Westlund i händelsernas centrum under en betydligt mer händelserik tredje period.

Perioden var endast minuten gammal när en pressad Westlund tog pucken runt eget mål och försökte sig på en kreativ kortpassning till centern Gustaf Franzén.

– Jag slarvade lite. Missade passningen, pucken damp ner framför honom (Kristoff Kontos) och mål, säger Westlund.

– Jag var väl, som alla andra, inte riktigt nöjd efter två perioder. Jag kom ut jäkligt taggad i tredje och fick den starten i första bytet. Då vill man bara göra det bättre därifrån.

Lägen för fler mål

Den personliga revanschen kom redan efter 5.58.

– Vi vann pucken i egen zon, fick ett bra passningsspel genom mittzon och Kalle (Jellvert) såg mig framför mål. Det var bara trycka dit den.

Westlunds skott betydde reducering till 1–2.

Kristianstad satte trean 36 sekunder senare, men Oscar Ericsson reducerade till 2–3 med drygt åtta minuter kvar att spela och Wilhelm Westlund hade sannerligen anfallskraft kvar.

– Jag hade en i slutet... Jag drog bort två stycken och tog mig till skottlinjen, men fick inte riktigt träff. Får jag träff på pucken där nästa gång så sitter den.

"Inte riktigt där"

Westlund hade ytterligare ett skottläge från vänstra tekningscirkeln innan han tvingades erkänna sig besegrad efter 2–4 i tom kasse i slutminuten.

Nyckelbacken tycker att hans lag helt enkelt vaknade för sent i den här matchen.

– Vi var inte riktigt där, vi körde inte på 100 procent. Det var som vi trodde att vi skulle vinna även fast vi inte gjorde det, men man vinner inga matcher i den här serien om man inte är på hugget varje match och varje dag.

Westlund efter Kristianstads 2–4-mål i tom kasse.
Westlund efter Kristianstads 2–4-mål i tom kasse. Foto: Dennis Pavlovic

Skottstatistiken slutade med höga 38–36 i Kristianstads favör.

– Vi var nästan där, men inte till 100 och det gjorde att de fick lite för många farliga lägen. Vi hade också lägen och var nära att kvittera i slutminuterna, men ja...

Westlund gjorde 39 poäng (10+29) på 53 matcher under sin debutsäsong i BIK 2019–2020.

Efter 13 poäng (2+11) på 51 matcher förra säsongen är han nu uppe i två mål och sex assist på 17 matcher.

Känns det som att du har en målexplosion i dig?

– Jag tycker det. Jag skapar många lägen, det tycker jag att jag har gjort hela säsongen, men jag har inte riktigt satt dit den. Nu kom nummer två i dag i alla fall och jag hoppas det kommer fler nu.

BIK–Kristianstad 2–4

Andra perioden: 0–1 (13.21) Robin Carlsson (Amil Krupic, Erik Flood).

Tredje perioden: 0–2 (1.03) Kristoff Kontos (Nikolai Skladnichenko), 1–2 (5.58) Wilhelm Westlund (Kalle Jellvert, Emil Öhrwall), 1–3 (6.34) Trevor Cheek (Theodor Pistek, Deven Sideroff), 2–3 (12.03) Oscar Eriksson (Kalle Jellvert), EQ 2–4 (19.21) Deven Sideroff (Kristoff Kontos, Trevor Cheek).

Skott: 36–38 (11–12, 12–7, 13–19).

Utv, BIK: 2x2. Kristianstad: 2x2.

Publik: 2 005.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaIshockeyKarlskogaNobelhallenWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.