Hoppa till huvudinnehållet

Timrås tapp inför Färjestadmatchen: ”Ett bakslag”

Publicerad:
Didrik Strömberg kommer att missa Timrås match mot Färjestad på torsdagskvällen. Den 27-årige backen har fått ett bakslag i sin rehabilitering och det är oklart när han kan spela igen.
Didrik Strömberg kommer att missa Timrås match mot Färjestad på torsdagskvällen. Den 27-årige backen har fått ett bakslag i sin rehabilitering och det är oklart när han kan spela igen. Foto: EMMA WALLSKOG

Timråbacken och hemvändaren Didrik Strömberg gjorde förra veckan comeback efter en lång skadefrånvaro. Nu kommer medicinska teamet med ett dystert besked om den 27-årige backen. Bakslag, borta från spel åtminstone veckan ut – och en oklar prognos framåt.

Didrik Strömberg, som spelade i Timrå under fem säsonger när laget spelade i Hockeyallsvenskan, kom tillbaka till klubben inför den här säsongen efter tre år i HV71. Den assisterande lagkaptenen hade inte spelat på flera månader när han förra veckan äntligen fick snöra på sig skridskorna igen och spela match.

Men i lördags, när Timrå mötte Oskarshamn fanns han inte med och då meddelade medicinska teamet på lagets hemsida att det var en försiktighetsåtgärd.

Nu kommer Sundsvalls Tidning med besked om backens skada.

– Dessvärre har Didrik drabbats av ett bakslag i sin rehabilitering. Vi kommer att utreda honom vidare och kan därmed säkerställa att han inte kommer att komma till spel kommande torsdag eller lördag, skriver lagläkaren Christian Johansson till Sundsvalls Tidning.

Timrå möter Färjestad imorgon, torsdag.

Mer hockeyläsning:

Spelet bakom professor prickskytts succé – så blev Viksten straffspecialistWikstrand lämnade träningen tidigt: ”Det är en känning”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLTimrå IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.