Misslyckad fördröjning på Månsberget

Ledare
PUBLICERAD:
Nytt beslut om Månsberget kommer.
Foto: Håkan Strandman

Socialdemokraterna i Karlstad misslyckades med sin obstruktionspolitik när det gäller handelsetableringen på Månsberget. I fullmäktige gick de igenom en minoritetsåterremiss, men i förra veckan sade kommunstyrelsen ändå ja till samma detaljplan. Nu kommer ärendet upp igen på fullmäktige i december.

Det var ett tämligen oblygt försök från Socialdemokraterna i kommunen att sätta käppar i hjulet bara för att de kunde, allt i sin tröttsamma iver att hitta profilfrågor. Anders Tallgren (S) anklagar det blågröna styret för att dribbla med systemet, medan det ju är S som ägnar sig åt det.

Den så kallade "handelsutredning" som S också förespråkar skulle effektivt lägga en våt filt över all utveckling i Karlstad under många år. För vem skulle våga satsa på nya etableringar under den utredningsperioden? Socialdemokraterna borde försöka hitta en mer konstruktiv och framåtblickande roll i kommunpolitiken.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.