Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknad ställs in – ersätts med adventsöppet

Publicerad:
Julmarknaden på Alster krymper i år till ett mindre arrangemang, men blir å andra sidan utspridd på fyra helger i advent.
Julmarknaden på Alster krymper i år till ett mindre arrangemang, men blir å andra sidan utspridd på fyra helger i advent. Foto: Sanna Emanuelsson

Det blir ingen traditionell julmarknad vid Alsters herrgård i år. Däremot blir det adventsöppet fyra helger i rad, med julfika och utställare.

Julmarknad första helgen i advent är en tradition på Alsters herrgård sedan länge, men i år blir det nyordning.

Istället för den vanliga stora julmarknaden blir det fyra mindre arrangemang med adventsöppet under fyra helger, med start nu till helgen, den 27 och 28 november.

Då kommer ett mindre antal utställare att stå utomhus och saluföra hantverk, slöjd och mat från Värmland. Nya utställare kommer att presenteras varje helg, och ”målsättningen är att erbjuda en varm och trygg upplevelse av Alsters herrgård i vinterskrud”, skriver de ansvariga på herrgårdens hemsida.

Artikeltaggar

Alsters HerrgårdJulJulmarknaderKarlstadNöje/KulturPandemiSamhälleVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.