Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s besked – Jesse Virtanen inte med mot Timrå

Publicerad:
Herman Johansson från Forshaga tränade med Färjestad på onsdagsförmiddagen.
Herman Johansson från Forshaga tränade med Färjestad på onsdagsförmiddagen. Foto: Amos Friedman

Jesse Virtanen kommer inte till spel mot Timrå. Det bekräftar Färjestads tränare Johan Pennerborn i ett sms till NWT-sporten.

Lindqvist undersökt – så är prognosen för FBK-forwarden

Jens Westin kommer inte till spel mot Timrå, och det gör inte heller Jesse Virtanen, som det fortsatt är frågetecken för. Att Virtanen inte är med på resan till Sundsvall bekräftar Johan Pennerborn i ett sms till NWT-sporten.

Herman Johansson, som spelat större delen av sin juniortid i Färjestad men numera hittas i Forshaga, tränade med Färjestad på onsdagen.

Forshagabacken kommer inte att spela mot Timrå, Anton Berglund följer med när resan gick mot Sundsvall efter lunch idag.

Hur och när Herman Johansson kommer att användas beror på hur situationen fortsätter med FBK:s backar.

– Vi får se hur status är på backsidan. Vi är borta imorgon och på fredag, så vi får se till veckan, säger Pennerborn.

Mikael Wikstrand, som klev av isträningen tidigt på tisdagen, är dock spelklar. Junioren Sigge Grunditz kommer även han att följa med laget.

Behöver du få in en till back i laget?

– Lite grann och beroende på. Vi väntar på Jens och det drar ut på tiden där. Anton Berglund har gjort det bra när han har varit med och spelat så att så länge vi är sex backar är jag inte jätteorolig, säger Pennerborn och tillägger:

– Men sen är det klart att alla vill ha Jesse Virtanen, Mikael Wikstrand och så. Men vi är där vi är och krigar på.

”Frejdigt lag”

Timrå har vunnit sina tre senaste matcher och har en formkurva som pekar uppåt. Likaså för Färjestad som förra veckan tog två segrar, mot Rögle och Timrå.

Hur är tankarna inför matchen?

– Det är bortaplan, SHL och ett Timrå som är ett frejdigt lag. De är bra i special teams och vi behöver vara disciplinerade. Vi behöver komma upp i samma insatser som vi gjort de senaste matcherna för att vara lyckosamma och bärga poäng, säger Johan Pennerborn.

Var i laget ligger styrkan att vinna?

– Som vi har arbetat för varandra de senaste omgångarna, hur vi har varit dedikerade. Det hårda jobbet vi har lagt ner och de små detaljerna. Det ska vi spinna vidare på.

Powerplay-spelet är något som hackat i de grönvitas spel. Men mot Timrå tror Pennerborn på en förändring.

– Jag berömde spelarna efter träningen för hur de tränade på det idag. Sen tryckte jag på det att vi behöver passion och engagemang i det vi gör.

Så powerplay-spelet kommer lossna imorgon om ni ges möjligheten?

– Ja, svarar han kort.

Vem som kommer att få vakta buren mot Timrå är däremot fortfarande inte bestämt och beskedet kommer dröja in i det sista.

– Det får vi se imorgon, säger Pennerborn.

Läs mer om FBK:

Lindqvist undersökt – så är prognosen för FBK-forwardenTimrås tapp inför Färjestadmatchen: ”Ett bakslag”Spelet bakom professor prickskytts succé – så blev Viksten straffspecialistKrönika: Man ska inte underskatta en förbannad Gustav Rydahl

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.