Hoppa till huvudinnehållet

BIK på fall mot Kristianstad efter spännande avslutning

Publicerad:
BIK är här farligt framme vid Kristianstads målvakt Olof Lindbom.
BIK är här farligt framme vid Kristianstads målvakt Olof Lindbom. Foto: Dennis Pavlovic

BIK Karlskoga förlorade onsdagens hockeyallsvenska hemmamatch mot Kristianstad som vann med 4–2 (0–0, 1–0, 3–2) inför 2 005 åskådare.

Det här var tredje mötet mellan BIK och Kristianstad den här säsongen, det första i Nobelhallen. I Kristianstad hade BIK vunnit första matchen, premiären, med 2–1 men förlorade senast med 1–4.

Nu var det mållöst i drygt 33 minuter innan Kristianstad skaffade sig ledningen när Robin Carlsson, som spelade i BIK förra säsongen, fick ett friläge och ställde Marcus Hellgren Smed utan chans. Amil Krupic och Emil Flood stod för förarbetet. Det hade då gått 13.21 av andra perioden. Att BIK-backen Albert Lyckåsen blivit av med klubban underlättade Carlssons väg mot mål.

Westlunds revansch

Med bara 1.03 spelat av tredje perioden blev Wilhelm Westlund av med pucken i farlig närhet av det egna målet. Då straffades BIK med ett andra baklängesmål som gjorde uppförsbacken mycket brant inför fortsättningen. Kristoff Kontos bjöds på chansen och slog till direkt.

Efter 5.58 revanscherade sig Westlund genom att reducera sedan han fått ett bra läge framför mål och avslutat effektivt. Kalle Jellvert och Emil Öhrvall förarbetade.

Kvitteringsjakt

Det nytända hoppet hos hemmapubliken levde kort tid. Efter 6.34 kunde Kristianstad turligt göra ett tredje mål. Trevor Cheek ropades ut som målgörare. Theodor Pistek och Deven Sideroff tilldelades passningspoängen.

Men hoppet flammade åter upp efter 12.03 när Oscar Eriksson placerade in 2–3. Det var första målet i BIK, med ett mycket välplacerat skott, för backlånet från Skellefteå. Han assisterades av Jellvert.

BIK tog sig fram till flera bra kvitteringschanser men Olof Lindbom i bortalagets mål kunde stå emot under en intensiv och spännande avslutning.

I tom kasse, med mindre än 40 sekunder kvar att spela, gjorde Kristianstad ett fjärde mål. Sideroff gjorde målet, assisterad av Kontos och Cheek.

De båda målvakterna fick pris som bästa spelare i respektive lag.

Komplett matchfakta

Tabellen

BIK spelar härnäst i Umeå mot Björklöven på fredag. På söndag är det dags för nästa hemmamatch när Almtuna gästar Nobelhallen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaNobelhallenOscar ErikssonWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.