Hoppa till huvudinnehållet

Varför gör de på detta viset?

Publicerad:
Vid visningen upplevde Karlstadpartisterna att kommunens tjänstemän var ovetande om det dåliga skicket på byggnaderna vid Fintatorp, skriver Jörgen Lenz.
Vid visningen upplevde Karlstadpartisterna att kommunens tjänstemän var ovetande om det dåliga skicket på byggnaderna vid Fintatorp, skriver Jörgen Lenz. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kommunen tycks strunta i lagen och sedan själv välja när de ska lyssna på oss kommuninvånare. Varför gör de på detta viset, skriver Jörgen Lenz.

Hur ser våra politiker på demokrati egentligen? På grund av en stark opinion lägger de ner planerna på ett industriområde vid Bråtebäcken. Det är också en stark opinion mot en handelsetablering på Månsberget. Måste Månsberget bli ett fall för domstolar.

Opinionen mot en etablering av en Muminpark på Skutberget var många gånger större. Där ändrade sig inte politikerna. Vi som var emot Muminparken förstod ju inte hur bra det skulle bli för kommunen. När kommunen sedan gjorde en enkät om hur vi kommuninvånare såg på utvecklingen av Skutberget fick vi i den enkäten inte yttra oss om en eventuell etablering av Mumin. Man kan inte tycka annat än att Karlstads politiker tycks ha en konstig syn på demokrati. Tur att vi har domstolar som förstår värdet av friluftsområdet Skutberget.

För några år sedan önskade Karlstadpartiet en visning av de olika byggnaderna på Skutberget. Tyvärr hade inte kommunens tjänstemän med nycklar till husen. Vid nästa tillfälle kunde både kommunen och representanterna från Karlstadpartiet konstatera att kommunens byggnader var i mer eller mindre dåligt skick. Vid visningen upplevde Karlstadpartisterna att kommunens tjänstemän var ovetande om det dåliga skicket på byggnaderna vid Fintatorp och att Skutbergsgården dessutom såg plundrad och vandaliserad ut. Motionscentralen som kommunen hade tänkt riva var dock i gott skick.

Så skriver du en debattartikel

Nu renoveras byggnaderna vid Fintatorp. Nu har det blågröna styret berättat att Skutbergsgården och motionscentralen skall rustas upp. Toppen att de äntligen tycks lyssna till oss kommuninvånare. Skutbergsgården ska bli en samlingsplats för Naturskolan och olika föreningar. Därmed hoppas jag att motionscentralen och Skutbergsgården kan få bli navet i utvecklingen av friluftsområdet Skutberget. Allt i Anders Forsells anda.

Tyvärr måste man ändå känna en oro över kommunens odefinierade planer av Skutbergsområdet. Trots att Skutbergets Wenner hade en vandring med kommunens tjänstemän om en etablering av en lek-/äventyrspark söder om den stora parkeringen valde kommunen att planera delar av parken inom strandskyddat område. Vi denna vandring var Skutbergets Wenner tydliga med att lekparken inte fick ligga på strandskyddat område.

Kommunen tycks strunta i lagen och sedan själv välja när de ska lyssna på oss kommuninvånare. Varför gör de på detta viset? Nu ska domstolen återigen avgöra om kommunen får bryta mot strandskyddet. När ska politikerna komma med en plan, en helhetslösning för Skutberget? Vad jag förstår gäller fortfarande beslutet om en äventyrspark typ Mumin på Skutberget?

PS. Ett av kommunalråden sa: ”Det kanske blir duschar i motionscentralen och det kanske blir bastu i motionscentralen.” Varför säger de på detta viset? Har han aldrig varit i motionscentralen?

Jörgen Lenz

Vän av Karlstad

Artikeltaggar

Anders ForssellBråtebäckenDebattJörgen LenzKarlstadpartiet LivskvalitetKarlstads kommunMånsbergetMuminSkutbergetSkutbergets WennerStrandskydd