Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Färjestad borta mot SSK J20

Publicerad:
SSK J20 förlorade mot Färjestad
SSK J20 förlorade mot Färjestad

Färjestad tog en enkel seger mot SSK J20 borta i Scaniarinken i J20 Nationell södra herr i ishockey. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (1-0, 4-1, 1-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som slutade 2-6 i SSK J20:s favör.

Segern var Färjestads femte på de senaste sex matcherna.

Färjestad tog ledningen efter 13.44, genom Samuel Eriksson framspelad av Hugo Hell. Färjestad tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.57 genom Lucas Forsell, och gick upp till 0-4 innan SSK J20 svarade.

Innan perioden var över hade Färjestad ryckt åt sig ledningen med 1-5. 4.14 in i tredje perioden slog Färjestads Samuel Eriksson till ännu en gång framspelad av Alexander Artursson och Martin Skärberg och ökade ledningen för Färjestad. Det fastställde slutresultatet till 1-6.

Färjestads Samuel Eriksson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att SSK J20 är kvar på sjunde plats, och Färjestad stannar på tionde plats, i tabellen.

De båda lagen möts igen fredag 26 november 19.00, i Löfbergs Arena.

Artikeltaggar

Färjestad BK JuniorIshockeyJ20 Nationell södraScaniarinkenSSK J20

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.