Karlstad Fotboll bygger vidare: ”Vi har ett jobb att göra”

Publicerad:
Linus Langer är en av de spelare som står under kontrakt även nästa säsong. Foto: Helena Karlsson

Tre spelare har redan försvunnit.

Bara fem spelare står under kontrakt över nästa spelår.

Det finns således ett jobb att göra i ett Karlstad Fotboll som tittar uppåt.

– Det känns ändå positivt. Vi har gjort en bra säsong och då blir allt så mycket enklare, säger sportgruppens Tobias Johansson.

Att Erik Nilsson, Eric Forsberg och Sebastian Bellander lämnar Karlstad Fotboll gick klubben ut med under måndagen.

Nu påbörjas förhandlingsjobbet med den stora del av truppen som står på utgående kontrakt.

– Vi har väntat så länge som möjligt med det här. Vi har inte velat störa med tanke på att vi hade chansen på kvalplats uppåt in i det sista, säger sportgruppens Tobias Johansson.

Och fortsätter:

– Vi börjar med den befintliga truppen. Den är viktig för oss och vi är i ett gynnsamt läge med tanke på att det varit så positivt kring klubben den här säsongen.

Han nämner också att det finns en näringskedja att ta hänsyn till. Att det kan finnas spelare i laget som skulle kunna vara intressanta för klubbar högre upp i seriesystemet.

– Det kommer att gå ut flera kontraktsförslag den här veckan. Vi började snacka med spelarna redan efter förlusten mot Sandviken förra helgen.

Spelare på väg in?

– Det har vi inte hunnit titta på än. Vi börjar med att gräva där vi står och förhandlar med de spelare som vi vill ha kvar. Och det finns ett jobb att göra.

I övrigt säger Tobias Johansson att klubben vill ta nästa steg - även organisatoriskt.

– Mycket är redan bra. Tränarduon Kostas Panagopoulos och Felipe Ghiglione har infört en professionalitet kring fotbollen som nog aldrig tidigare funnits i Karlstad. Men mycket kan också bli bättre, inte minst bredvid planen. Vi behöver anställa en marknadsansvarig och vi behöver en renodlad sportchef, det är ett måste.

Spelare med kontrakt 2022

Jacob Ericsson.

Christian Marigliano.

Linus Langer.

Mommo Qassem.

Nils Rolandsson.

Artikeltaggar

Felipe GhiglioneFotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosTobias Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare